Brukenthal fest afis

Brukenthal Fest la Palatul Brukenthal din Avrig


Cincizeci de ani de cariera muzicala pentru Ricky Dandel. Special guest: Florin Piersic!

 
Eveniment de tinuta la Palatul Brukenthal din Avrig, alaturi de artisti celebri. In ordine alfabetica: Ricky Dandel si Florin Piersic, pentru o seara relaxanta de vara, pe 10 august, cu amintiri dintre cele mai placute, chiar la poalele Carpatilor Transilvaneni, intr-un decor mirific, un ansamblu arhitectural baroc, unic in Europa, ce a fost Resedinta de Vara a lui Samuel von Brukenthal.

 

Nu ratati pe 10 august 2018 un eveniment exclusivist intr-o locatie de vis - bilete la Brukenthal Fest la Palatul Brukenthal din Avrig


Lasati-va purtati de farmecul gradinilor baroce din secolul al XVII-lea, de glasul & talentul inconfundabil al lui Ricky Dandel si farmecul actoricesc inegalabil al lui Florin Piersic!


Pretul unui bilet este de 99 lei si  se vor gasi in numar limitat, ceea ce face din acest eveniment unul exclusivist. Locurile vor fi cu scaune!


Fii si tu parte din acest manunchi special al iubitor de muzica, teatru si buna dispozitie, in compania veritabilelor valori!
Totodata, in incinta Palatului Brukenthal veti gasi o varietate de posibilitati de relaxare, toate incluse in pretul biletului de 99 de lei: restaurant cu produse bio, terasa, expozitii de vara si bunuri sasesti, expozitie de haine medievale, posibilitate de a vizita ferma de cerbi, ponei, de care se vor bucura maxim copiii, biserica fortificata de la Hosman si multe, multe alte activitati turistice pentru momente de neuitat!
 
DESPRE RICKY DANDEL


Ricky Dandel, nascut pe 30 septembrie 1952, la Sibiu, este solist vocal, compozitor, textier, prezentator, moderator si show-man. “Atunci când eu cânt, nu am vârsta, ma simt exact ca la 15 ani, e un elixir, cred ca nici un drog nu și-ar face efectul mai tare asupra mea așa cum actioneaza muzica. Imi da niște trairi deosebite și oamenii simt acest lucru, publicul nu poate fi inșelat cu povești, ei simt foarte clar daca tu ești sincer sau nu", declarat Ricky Dandel.
„La 14 ani m-am urcat in tren și m-am dus la București. Mi-am zis ca vreau sa devin cântaret. Nu am dat foarte tare din coate, oamenii m-au cautat, compozitorii mi-au dat piese... Bunica mea mi-a cumparat prima chitara, a fost practic sponsorul meu muzical la vârsta de 14 ani. Totodata mi-a dat un sfat foarte bun, a zis: «ocupa-te, cânta, e minunat, foarte bine, dar fa-ti și o meserie serioasa!». Am urmat Facultatea de Litere, am absolvit-o și am fost in paralel și profesor, ceea ce fac și in prezent in Germania", a conchis artistul.


In anul 1975 a absolvit Facultatea de Litere si Istorie din Sibiu, sectia engleza-germana. Este absolvent al Academiei de Comert, sectia marketing. In 1967 infiinteaza la Sibiu trupa beat-rock “Solaris”, alaturi de care pleaca in mai multe turnee in Transilvania. Cu aceasta trupa debuteaza in televiziune. In 1971, casa de discuri Electrecord ii editeaza primul maxi-single și un an mai tirziu pe urmatorul album, ambele cu compozitii proprii.


In anii 1974 și 1976 participa la Festivalul International de Jazz de la Sibiu cu recitaluri in compania formatiei Erik Manyak. In 1988, la concursul Melodii 88 obtine o mentiune pentru piesa “Cu tine”. In 1982 obtine un premiu de creatie la Cavan International Song Contest din Irlanda și revine pe scena festivalului in 1990.


Este detinatorul titlului academic MA (Magister Artium) pentru limba engleza al Ministerului de Cultura și Invatamânt din Bavaria, Germania. In 2005 sustine examenul de doctorat la Universitatea Lucian Blaga din Sibiu și obtine titlul academic de Doctor in filologie (magna cum laude) la Catedra de Studii Britanice si Americane.


In 1990 Ricky Dandel devine membru al Uniunii Compozitorilor din Germania si membru GEMA, in calitate de compozitor, textier si editor muzical (Rick’s Music).


1981 sustine un recital la Festivalul International “Intertalent” din Praga, iar in 1990 un drecital la Festivalul International de la Cavan, Irlanda. Sustine recital la festivalul international „Cerbul de aur” in deschiderea concertelor Sister Sledge din 1992 și Jerry Lee Lewis din 1994. In 1992-1994, 1996, 2001 este prezentator la cinci editii ale festivalului de la Brașov. In 1993 este președintele juriului international al Festivalului de la Vilnius, Lituania unde sustine și un recital. In 1994 prezinta și are recital la Festivalul International „Orfeul de Aur” din Bulgaria alaturi de Toto Cotugno.


In 1995 este moderator si sustine un recital la „International Pamukkale Music &Culture Festival” din Turcia. In 2000 si 2008 este gazda și prezentator la Festivalul Callatis de la Mangalia, avându-l ca invitat pe Chris Norman. In 2002 este moderator al Festivalului International „The Golden Magnolia” din Baton Rouge, Louisiana SUA. In 1999 discul single „Du bist mein Licht”, creatie proprie detine patru saptamani locul I in topul Bavariei la „Deutsch Schlagerparade” difuzat pe postul de radio Bayern 1.


In 2002, septembrie CDul „Mein Truck fahrt immer weiter/ This Good Old Truck” ajunge pe locul I in același context.
In 2002 inregistreaza un CD cu celebre hituri country și country-rock, reorchestrate, in duet, cu superstaruri ale genului: Percy Sledge, Wanda Jackson, Aaron Neville, Freddy Fender, etc. In 2002 și 2003 semneaza alaturi de fiul sau Elvin Dandel majoritatea pieselor muzicale din filmul artistic „Die to Live - Das Musikill”.
 
DESPRE FLORIN PIERSIC


Nascut din parinti bucovineni (mama originara din Valea Seaca, tatal, medic veterinar, originar din Corlata), Florin Piersic și-a petrecut copilaria in Corlata, Pojorata si Cajvana, apoi in Cernauti și, ulterior, la Cluj, unde a urmat Liceul de baieti nr. 3 (azi, Colegiul National Emil Racovita).


A absolvit Institutul de Arta Teatrala și Cinematografica din București (IATC, astazi UNATC), promotia 1957. La doi ani dupa absolvire, Florin Piersic a debutat pe scena Teatrului National din București obtinand rolul titular in Discipolul diavolului. Au urmat Tragedia optimista, Oameni și șoareci sau Orfeu in Infern, piese care au scos in evidenta geniul, naturaletea și prospetimea actorului. Are o bogata activitate teatrala la Teatrul National din București).


In 26 ianuarie 2011 cinematograful „Republica” din Cluj-Napoca a fost redenumit in cinematograful „Florin Piersic”.
De-a lungul timpului Florin Piersic a primit titlul de „cetatean de onoare” al mai multor orașe precum: Bacau, Cluj-Napoca, Caracal, Sighet, Suceava, Baia Mare, Oradea, București sau Galati.


In anul 2009 Florin Piersic inregistreaza un disc de autor la casa de discuri OVO MUSIC: „Florin Piersic - Hoinarind printre amintiri in lumea muzicii lui Dan Iagnov”. Toate cele 10 melodii sunt compuse de Dan Iagnov: „O poveste de o zi”, „Latino lasciv”, „Anemone mii”, „Femeia e secretul”, „Și ploua...”, „Pe cararile vietii”, „Poveste cu un saxofon”, „Viata este o poveste”, „Cind ninge” și „Un pas pe zapada”. Versurile cântecelor „Latino lasciv” și „Anemone mii” sunt scrise de Dan Iagnov. Versurile celorlalte cântece sunt scrise de Andreea Andrei.


Actorul Florin Piersic a fost decorat la 30 mai 2002 cu Ordinul national Steaua României in grad de Cavaler, alaturi de alti actori, „pentru prestigioasa cariera artistica și talentul deosebit prin care au dat viata personajelor interpretate in filme, dar și pe scena, cu prilejul celebrarii unui veac de film românesc”.


Debutul cinematografic s-a produs cu filmul “Ciulinii Baraganului” din 1957, interpretând rolul lui Tanase. Și-a evidentiat talentul in ceea ce privește filmele istorice in “Neamul Șoimareștilor” din 1965, regizat de Mircea Dragan, și apoi a jucat in filmul care l-a facut cunoscut De-aș fi Harap Alb (1965), regizat de regizorul Ion Popescu-Gopo. Printre rolurile sale celebre din filme s-au numarat haiducul Anghel Șaptecai, haiducul Grigore Pintea și Margelatu si au urmat zeci de alte filme.
 

BILETE DISPONIBILE
In acest moment nu sunt bilete disponibile.
© Copyright Ticket Technologies 2024. Toate drepturile rezervate.