Azilul afis

Azilul

Adaptare dupa „Azilul de noapte” de Maxim Gorki


Spectacol coregrafic la Teatrul Municipal „Matei Visniec” SuceavaSpectacolul „Azilul”, adaptare dupa „Azilul de noapte” de Maxim Gorki este cea mai noua productie a Teatrului Municipal „Matei Visniec” Suceava si va fi montat de coregrafa Alice Veliche. Realizat in parteneriat cu Scoala Doctorala de Teatru din cadrul UNAGE Iasi spectacolul coregrafic „Azilul” va avea premiera pe 11 februarie, la ora 19:00.


„Azilul” poate fi considerat un debut pentru tanara coregrafa Alice Veliche, deoarece este primul spectacol regizat intr-un teatru de stat si reprezinta o ilustrare practica a cercetarii pentru doctorat.


Coregrafa si proaspata doctoranda in cadrul „Scolii Doctorale de Teatru” a Universitatii Nationale de Arte „George Enescu” Iasi, Alice Veliche a incheiat studiile de licenta in anul 2020, Facultatea de Teatru, sectia Coregrafie a universitatii mentionate anterior, urmand ca doi ani mai tarziu sa finalizeze studiile masterale in aceeasi institutie de invatamant, sectia Artele Spectacolului Teatral. In prezent este coregrafa independenta, iar in acelasi timp activeaza ca instructor in cadrul unei scoli private de dans. Pe langa spectacolele care ii poarta semnatura, „Female” la Teatrul din Stejar, „Spatiu – Suflet – Secunda” la Teatrul National „Vasile Alecsandri” Iasi, „Micul Print” la Teatrul din Stejar, Alice Veliche a realizat coregrafia si in spectacole de teatru precum „Masaj”, regia Radu Afrim sau „Teorema maimutelor infinite”, regia Antonella Cornici. Una dintre cele mai mari impliniri profesionale ramane realizarea coregrafiei pentru cea de-a 30-a editie a Galei UNITER.


Maxim Gorki, pe numele sau real Alexei Maximovici Peskov, este una dintre cele mai importante personalitati artistice si intelectuale rusesti asociate Revolutiei din 1917. El a ramas, pe toata durata de viata a Uniunii Sovietice, un simbol al Revolutiei si a fost imaginea artistului revolutionar. Gorki a fost un simbol al culturii sovietice, era considerat primul mare scriitor rus al proletariatului, prieten de-o viata al bolsevicilor si fondator al realismului socialist, doctrina artistica a regimului.

 

Premiera spectacolului are loc pe data de 11 februarie la ora 19.

 

BILETE DISPONIBILE
In acest moment nu sunt bilete disponibile.
© Copyright Ticket Technologies 2024. Toate drepturile rezervate.