Musala 600x860

Ascensiune de iarna pe varful Musala

In martie ne intoarcem pe unul dintre cele mai frumoase trasee de iarna din calendarul Oxigen – Ascensiune pe cel mai inalt varf din Balcani – Musala 2925 m. Anul trecut am urcat pe varf alaturi de o echipa extraordinara de aventurieri si ne dorim ca anul acesta sa ne intoarcem pentru aceeasi experienta.


Depaseste-ti limitele cu Oxigen la 2925 m altitudine - intre 09 - 11 martie 2018 pe Varful Musala, Bulgaria


ZIUA 1
Vineri la ora 06:00 dimineata plecam din fata Hotelului Horoscop. Dupa o vizita de trei ore a capitalei Bulgariei, Sofia ne indreptam spre cazare. Seara ajungem in Samokov, ne cazam si pregatim echipamentul pentru ascensiunea din urmatoarea zi. La ora 21 ne intalnim pentru sedinta tehnica a ascensiunii din ziua urmatoare.


ZIUA 2
Mic dejun dis de dimineata si apoi ne indreptam spre Telecabina Yastrebets pentru a prinde loc printre primii :) In Borovets suntem inca in plin sezon de ski si putem avea nesansa sa asteptam la rand si 2h. Telecabina ne scuteste de o ascensiune de 4 h cu o diferenta de nivel de 1000m.

Ajunsi la 2363 m alt. incepem ascensiunea propriu-zisa. aprox. 4 ore pana pe varf. Pe traseul pana pe varf vom trece pe langa cabanele Musala – 2389m alt si Everest – 2709m alt prin urmare daca vom simti oboseala pe traseu ne putem opri la oricare dintre ele pana cand restul grupului se intoarce de pe traseu. Dupa ascensiune coboram in Borovets si gustam bucatele traditionale bulgaresti la restaurantele din statiune. Seara ne intoarcem la hotel pentru  cantece de chitara si povesti.


ZIUA 3
Astazi este ziua in care ne intoarcem spre casa nu inainte de a ne petrece dupa amiaza in orasul medieval Veliko Tarnovo. Vom vizita Cetatea Tsarevets, vom strabate stradutele orasului si vom gusta din preparate foarte gustoase in restaurantele din centrul orasului. Vom ajunge in Bucuresti in jurul orei 22:00


Echipament necesar:
- Bocanci
- Geaca de iarna
- Pantaloni de trekking
- Parazapezi
- Bete de trekking (optional)
- Manusi
- Frontala


Tariful include:
- Transportul cu autocar 3*
- Cazare doua nopti la hotel 3* Samokov mic dejun inclus
- Ghid acreditat pe toata durata pachetului turistic
- Activitatile incluse in program

Tariful nu include:
- Bilet telecabina
- Alte mese nespecificate in pachetul turistic
- Suveniruri si alte cheltuieli personale.
- Asigurare medicala si asigurare storno.

BILETE DISPONIBILE
In acest moment nu sunt bilete disponibile.
© Copyright Ticket Technologies 2024. Toate drepturile rezervate.