Artmania festival 2018 afis

ARTMania Sibiu Festival 2018

Cea de-a 13-a editie ARTmania va avea loc in perioada 27 - 28 iulie 2018 si ii va aduce pe scena din Piața Mare a cetații medievale a Sibiului pe unii dintre cei mai cunoscuți artisti ai momentului.

 
Primul festival romanesc care a dezvoltat in Romania conceptul de imbinare intre entertainment si arta - bilete ARTmania Festival Transylvania Sibiu 2018

 
Line-up-ul final al editiei 2018:
 
Pe langa Steven Wilson, Arcane Roots, Leprous, HAKEN, Rome, Zeal&Ardor si Distorted Harmony, deja anuntati pentru concertele serilor de 27 si 28 iulie, Mogwai intregeste oferta festivalului din acest an.

Steven Wilson, adus in premiera in Romania de ARTmania Festival, este un nume care nu mai are nevoie de prezentari. Fondator al binecunoscutei trupe „Porcupine Tree” si a altor proiecte de succes, artistul englez este unul dintre cele mai cunoscute si prolifice nume ale scenei muzicale internaţionale – un adevarat icon care, de aproape jumatate de secol, isi lasa, prin creaţiile sale, amprenta asupra unor genuri variate, precum progresiv, psihedelic si nu numai.

Haken, o alta trupa britanica din programul ARTmania 2018, ofera un rock progresiv condimentat cu tendinte vintage inspirate de rock-ul clasic care i-a calauzit in drumul lor muzical de pana acum.

Leprous revin intr-un eveniment ARTmania dupa sapte ani de absența. Trupa este noua senzație a metalului progresiv, una dintre acele “rising stars” ale scenei muzicale norvegiene. Este o formație vizionara, care nu se teme sa experimenteze sau sa surprinda si care sfideaza orice incercare de incadrare in tipare.

Cei de la Arcane Roots sunt, in ultimii ani, favoriții rock-ului underground din Anglia. Cu o tehnica impecabila amestecata cu pulsuri hardcore, Arcane Roots va fi, cu siguranța, una dintre revelațiile ARTmania 2018. ROME va urca pentru prima data pe scena ARTmania Festival, fiind considerata una dintre cele mai importante trupe ale genului de neofolk si martial industrial. Zeal & Ardor, in premiera in Romania, este un proiect de “avant-garde metal” fondat in 2014 de muzicianul elvețian Manuel Gagneux (cunoscut si datorita „Birdmask”, un proiect de „chamber pop” in care a fost implicat). Distorted Harmony, tot in premiera in Romania, este una dintre cele mai cunoscute trupe de „progressive metal” din Israel, care s-a facut remarcata prin abordarea moderna pe care a imprimat-o metalului clasic progresiv.

ARTmania Festival este o platforma dedicata promovarii tuturor formelor de expresie artistica inspirate din cultura rock, ce s-a consacrat ca principal promotor regional al proiectelor muzicale contemporane. ARTmania nu inseamna doar concerte ale unor mari formații internaționale si locale. Muzica este componenta de baza de la care a pornit totul, insa, reprezinta doar o parte din experienta pe care festivalul a dorit sa o ofere iubitorilor de arta din Romania si din strainatate.

Fiind cel mai longeviv festival rock din Romania si una dintre marcile cu cea mai indelungata tradiție de pe scena culturala regionala, ARTmania si-a conturat propria identitate prin intermediul unui concept indrazneț si al unui ambient special: Piața Mare a uneia dintre cele mai frumoase cetați medievale din Estul Europei - cetatea Sibiului.

BILETE DISPONIBILE
In acest moment nu sunt bilete disponibile.
© Copyright Ticket Technologies 2024. Toate drepturile rezervate.