Adventure fest 2018 buzau afis

Adventure Fest 2018

Romanian Adventure va organiza in perioada 15-17 iunie'18 a cincea editie a festivalului pentru practicarea sporturilor de aventura “Romanian Adventure Fest 2018", editie organizata in Carpatii de Curbura, mai precis in zona Nehoiu din judetul Buzau, la 150 km de Bucuresti si 80 de Brasov.


Scopul principal este acela de a arata turistilor romani ca o vacanta activa, este mult mai placuta decat turismul clasic unde poti trai senzatii si experiente extraordinare. Se vor convinge ca o astfel de iesire nu necesita aptitudini fizice speciale sau experienta, poate doar putin curaj.


Acest festival se vrea a fi un pas in atragerea turistilor catre aceste sporturi, pentru a fi practicate frecvent de cat mai multe persoane. Nu in ultimul rand, festivalul doreste sa atraga atentia autoritatilor locale, despre potentialul turistic al turismului de aventura, in speranta promovarii si realizarii de facilitati.


In programul festivalului se vor regasi urmatoarele sporturi de aventura, practicate in zona Nehoiu si in alte zone invecinate: Rafting, Off-road, Kayaking-Canoeing, Flying Fox.


ACTIVITATI

Rafting
Coborare pe raul Buzau, in barci speciale cu capacitatea de 6 – 8 persoane, pe traseu de 1- 2 ore.
In primavara, apele Buzaului se incadreaza la gradul III de dificultate (mediu), fiind ideal pentru incepatori dar si pentru practicantii cu experienta medie.


Asistenta si instructajul vor fi asigurate de catre o echipa de instructori cu experienta in raftingul sportiv si de agrement.
Se asigura echipament complet: costum si incaltaminte de neopren, casca, vesta de salvare.


Canoeing


CANOEING PE LAC
Traseul cu canoea canadiana din fibra pe apele lacului, este primul pas in practicarea acest sport minunat, ocazia de a vedea peisaje ascunse celor care traverseaza zona pe uscat, o excelenta ocazie de exercitiu fizic in mijlocul naturii. . Grupul de canoe va fi insotit de instructori specializati. Va fi organizata o scurta sesiune de instruire.
Lacul Siriu se afla la limita judetelor Buzau si Brasov cu o lungime de cca 10 km, fiind inconjurat de pereti de stanca si paduri de brazi.


CANOEING PE RAU
Turele pe raul Buzau sunt organizeaza cu canoe gonflabile de 2 locuri, special construite pentru ape involburate. Traseul cuprinde sectoare de rau cu valuri si zone rapide. Coborarea cu canoele dureaza cca 2 ore. Activitatea necesita instructaj si exercitii de manevrare si coordonare intre coechipieri.


Off-road
Ai ocazia sa te afli la bordul unei masini special pregatite pentru trasee extreme, pe drumuri rareori indicate pe harti.
In acesti munti se afla una dintre cele mai salbatice zone din Carpatii de Curbura, vai spectaculoase adevarate canioane de stanca, paduri fara lumina si rauri involburate.


Traseele vor urma doar drumurile forestiere de diferite grade de dificultate, fara a se patrunde in padure sau in poienile alpine.


Traseul porneste din localitatea Siriu de unde se urca in munte, spre Lacul Vulturilor, durata turei este de 2,5 ore.
Flying Fox


La traversarea pe instalatia de flying fox, vei trai senzatia de zbor trecand in viteza peste vaile adanci.
Aceasta instalatie este mai mult decat o simpla tiroliana, practicantul avand o pozitie orizontala cu capul inainte, si o viteza mult mai mare, amplificand astfel "zborul".


Coborarea se face pe cablu de otel de 150- 200 m lungime cu portanta de peste 9000 kg, si mai multe sisteme de franare la sosire, fiind asigurat un grad mare de siguranta. Fiecare participant va fi asistat de alpinisti atat la plecare cat si sosire.


LOCATIE
Tabara
"Tabara de aventura" va fi amplasata pe raza orasului Nehoiu, pe malul Buzaului, intr-o zona cu peisaj deosebit, cu picioare de munte,stanci si podete din lemn. In acest loc se va afla intreaga logistica de la Romanian Adventure Fest 2018, echipamentele si echipa de instructori.


Participantii vor porni din acest punct catre locurile de desfasurare ale activitatilor preferate, isi vor cumpara vouchere sau vor obtine informatii. Tabara va reprezenta principala locatie de cazare a participantilor la eveniment, unde se va putea servi si masa in momentele de pauza dintre activitati.


Seara vor fi organizate mai multe activitati, de la concursuri pe scena, petrecere si foc de tabara.
In tabara de aventura se vor gasi urmatoarele amenajari si dotari: birou de informare- rezervare, zona de campare, bufet si foisor cu mese, bar, parcare, dusuri, wc-uri, spalator etc.


Cadru natural
Partea de nord-vest a Judetului Buzau cuprinde zone putin cunoscute din punct de vedere turistic, dar cu obiective si peisaje extraordinare.


Din punct de vedere sportiv, zona este ideala pentru practicarea sporturilor extreme si a activitatilor de aventura, existand canioane spectaculoase, cascade, lacuri izolate, lacuri de altitudine, rauri involburate, zeci de kilometri de drumuri forestiere desfundate si unul dintre putinele trasee de rafting din tara, pe raul Buzau.


PARTICIPARE
La evenimentul Romanian Adventure Fest poate participa orice persoana, fie pasionati de sport si miscare, sau doar atrasi de activitatile desfasurate in cadrul festivalului, oricine este binevenit.


Pentru practicarea sporturilor din cadrul festivalului, nu este necesara experienta sportiva sau aptitudini fizice deosebite.
Echipa de instructori si echipamentele necesare, sunt asigurate de catre organizatori.


Cei care vor dori sa practice sporturile cuprinse in program, vor trebui sa-si procure in prealabil cel putin 1 voucher de participare, urmand sa faca apoi rezervarea pe baza seriei trecute pe voucher.

TARIFE
Rafting: 180 lei/ persoana
Off-road: 160 lei/ persoana
Canoe pe lac: 100 lei/ persoana
Canoe pe rau: 130 lei/ persoana
Flying Fox: 20 lei/ persoana Campare in "Tabara de aventura": 10 lei / persoana / zi


PROGRAM
Conditiile meteo de la inceputul lunii iunie ofera confort termic pentru participanti in timpul zilei, dar mai ales noaptea, permitand camparea in cele mai bune conditii.


Debitele cursurilor de apa folosite pentru sporturile acvatice se afla in aceasta perioada la un nivel ideal, fiind spectaculoase dar cu un grad scazut de pericol. Acest aspect este important in special pentru incepatori.


Program detaliat


15 iunie

 

  • 10:00

Deschiderea festivalului

 

  • 11:00 - 19:00

Sporturi de aventura (Participantii se vor prezenta la punctul de start al activitatilor la care sunt inscrisi. In paralel, se vor desfasura concursuri pe scena, cu premii ce vor consta in bilete de participare la activitati, echipamente sportive, etc.)

 

  • 20:00

Petrecere cu DJ


16 iunie

 

  • 10:00 - 19:00

Sporturi de aventura – participantii se vor prezenta la punctul de start al fiecarei activitati, pe baza biletelor si a rezervarii.

 

  • 13:00 - 15:00

Concursuri cu premii in tabara

 

  • 21:00

Petrecere cu DJ


17 iunie

 

  • 10:00 - 17:00

Sporturi de aventura – participantii se vor prezenta la punctul de start al fiecarei activitati, pe baza biletelor si a rezervarii

  • 18:00

Inchiderea festivalului.


ORAR
Rafting: 10:00 - 13:00 / 14:00 - 18:00
Off-road: 10:00 / 13:00 / 16:00
Canoe pe lac: 10:00 / 12:00 / 15:00 / 17:00
Canoe pe rau: 10:00 / 13:00 / 16:00
Flying Fox: 10:00 - 13:00 / 14:00 - 18:00


CAZARE
Pentru a simti cat mai bine atmosfera festivalului si in spiritul de aventura care anima acest eveniment, va recomandam sa va cazati la cort, in "tabara de aventura" sau la pensiunea Valea Neagra (in limita locurilor).


Biletele de participare la activitatile sportive din programul festivalului va ofera dreptul de a solicita cazare in pensiune sau la cort.


La cerere, putem asigura echipament de campare.
Tabara va avea urmatoarele dotari: cort cu mese, bufet, bar, dusuri cu apa calda, grupuri sanitare, parcare, etc.


TARIFE:
campare 10 lei/ persoana/ zi
cazare 120 lei/ camera/ zi


Pentru cei care nu doresc sa traiasca aceasta experienta, le recomandam mai multe pensiuni si hoteluri din zona.

BILETE DISPONIBILE
In acest moment nu sunt bilete disponibile.
© Copyright Ticket Technologies 2024. Toate drepturile rezervate.