Adrian naidin concert jazz

Adrian Naidin aduce Maiastra la Teatrul National din Bucuresti

O pretioasa reverenta adusa Mariei Tanase, refrene ale ei, redefinite contemporan intr-un excelent experiment acustic condus de violoncelistul Adrian Naidin, vor rasuna pe scena Teatrului National din Bucuresti, Sala X, luni, 16 octombrie, de la ora 20.00. Probabil una dintre cele mai valoroase compozitii jazz imaginate in maiestuasa umbra a Maiastrei, un proiect de excelenta, aplaudat pe scene prestigioase si inclus pe coloana sonora a unui film international aspirant la Oscar, spectacolul “Pan’la rai” a fost prezentat cu casa inchisa in editii extraordinare gazduite de teatrele si filarmonicile din tara. Gazduit in editie speciala la Teatrul National din Bucuresti, spectacolul “Pan’la rai” exploreaza teme vechi, valoroase si profunde, in cea mai pura cheie a jazz-ului european contemporan. Vino sa auzi Ciuleandra asa cum nu a mai fost cantata vreodata!  

 

Compania Adrian Naidin aduce Maiastra la Teatrul National din Bucuresti

 

Va asteptam la TNB sa auziti Ciuleandra asa cum n-ati mai auzit-o vreodata - bilete la concert Adrian Naidin -

 

Luni, 16 octombrie, de la ora 19, la Teatrul National din Bucuresti, Sala Studio

 

Adrian Naidin va fi insotit pe scena si de alti artisti la fel de talentati:

  • Sorin Zlat - pian
  • Gabriel Balasa - percutie
  • Eugen Amarandei - contrabas

 
“Violoncelistul Adrian Naidin e un tavalug, un vartej, un bulgare de foc … muzica clocoteste in el, are un neastampar de Ariel, e ca un om-orchestra, canta in acelasi timp mai multe cantece si povesteste ce canta, facand educatie muzicala publicului, ca un rapsod sui-generis. Vocea lui frumoasa, pe care ar invidia-o orice cantaret de opera, nu este doar o voce naturala, este o voce cultivata, extrordinar de rafinata, iar esenta acestui artist este Poezia. Il canta ca nimeni altul pe Nichita Stanescu, dar si pe alti poeti. Dincolo de toate, Adrian Naidin se canta mai ales pe sine…” (Jurnalul Bucurestiului)


Marioara de la Gorj, stralucitoare in straie contemporane, isi recapata focul intr-un amestec de traditional si avangarda strunit de arcusul lui Adrian Naidin. Ii sporeste frumusetea pianistul Sorin Zlat, singurul roman premiat in cei 30 de ani de prestigioasa istorie a celui mai important concurs de jazz din Statele Unite, The Great American Jazz Piano Competition. Iar percutiile lui Gabriel Balasa, delicate sau pravalite in rafale, ii adauga sens si mistere. Tine ritmul Eugen Amarandei, unul dintre cei mai tehnici si mai inspirati dintre contrabasistii Romaniei. Cu radacini adanci in filonul traditional romanesc, artistii dialogheaza si interfereaza, trecand prin propriile experiente si intalniri muzicale, pentru a se regasi in cele mai interesante zone ale jazz-ului actual european.


Stralucitor in partiturile clasice, plin de forta si har in folclor, Adrian Naidin l-a inspirat pe regizorul grec Mihalis Kakogiannis, iar muzicianul leton Mischa Maisky, supranumit “Paganini al violoncelului”, il numara printre cei mai talentati dintre ucenicii sai. La lansarea proiectului “Pan’la rai” au fost prezenti reprezentantii echipei care a realizat filmul independent “The Necessary Death of Charlie Countryman“ – o productie de suflet al americanului Shia LaBeof, film care a intrat in cursa pentru Oscar in 2014. Sedusi de Marioara de la Gorj, innebuniti de ritmul sacadat al Ciuleandrei si mangaiati de doinele soptite, producatorii de la Voltage Production si Bona Fide Productions au inclus “canticele” imaginate de Adrian Naidin pe coloana sonora a filmului “The Necessary Death of Charlie Countryman”.

BILETE DISPONIBILE
In acest moment nu sunt bilete disponibile.
© Copyright Ticket Technologies 2024. Toate drepturile rezervate.