12 noapte afis

A 12-a Noapte

de William Shakespeare, regia Cristi Juncu
Teatrul Toma Caragiu Ploiești

 

Comedie shakespeariană bazată pe ambiguitatea identității unor personaje, rezultând un text la granița dintre comedie și dramă, în care amestecul de veselie și melancolie se întrepătrunde cu quiproquo-uri și travestiuri.


Viola și Sebastian, fratele său geamăn, supraviețuiesc unui naufragiu, dar niciunul nu știe ce s-a întâmplat cu soarta celuilalt. Viola se deghizează în bărbat și, sub pseudonimul Cesario, intră ca paj în serviciul ducelui Orsino. Ducele este iremediabil îndrăgostit de o contesă bogată, Olivia, iar Viola ajunge să se îndrăgostească de acesta. Sub înfățișarea fratelui ei și la rugămintea ducelui, Viola merge să o pețească pe contesă, aceasta sfârșind prin a-l îndrăgi pe tânărul numit Cesario. Între timp, își face apariția și Sebastian care, prin asemănarea cu înfățișarea actuala a surorii sale, creează confuzie și ajunge să se căsătoreasca cu Olivia.


La final, toate încurcăturile se rezolvă, iar spectacolul, o adaptare în cheie modernă a piesei lui William Shakespeare, se încheie într-o notă optimistă, a iubirii împlinite.

Distribuția:
Theodora Sandu (Viola), Lucian Ionescu (Bufonul), Florentina Nastase (Olivia), Cristian Popa (Orsino), Ioana Farcas (Maria), Andrei Radu (Sebastian), Paul Chiributa (Antonio), Ion Radu Burlan (Fabian), Karl Baker (Valentine), Alin Teglas (Curio)

  • Traducerea: Cristi Juncu
  • Regia: Cristi Juncu
  • Scenografia, decor: Cosmin Ardeleanu
  • Costume: Andrada Chiriac
  • Muzica: Cristina Juncu
  • Coregrafia: Attila Bordas
  • Durată spectacol - 1h 45 min
BILETE DISPONIBILE
In acest moment nu sunt bilete disponibile.
© Copyright Ticket Technologies 2024. Toate drepturile rezervate.