Prostii sub clar

Prostii sub clar de luna

Spectacolul „Proștii sub clar de lună”, de Teodor Mazilu, în regia renumitei Anca Bradu, spectacol produs de Teatrul Municipal „Matei Vișniec” Suceava, este construit pe povestea melodramatică cu iz parodic, ori pseudo-tragică a „proștilor" amorezi Gogu - Clementina, respectiv Emilian – Ortansa.

Intriga se desfășoară într-un ritm dramatic alert și constă în desfacerea a două cupluri construite parcă în oglindă : „șmecherul" Gogu o părăsește pe „cinstita" Clementina, „femeia plângăreață”, iar, pe de altă parte, „femeia satanică" Ortansa îl părăsește la rându-i pe „onestul și incoruptibilul” controlor financiar Emilian. Până la urmă ,,Proștii sub clar de lună” este o poveste despre dragoste. Motivația de care au toți nevoie este, paradoxal, frica de acest control financiar, pentru a-și da seama că singura lor șansă este iubirea.

Anca Bradu ne vorbește cu entuziasm despre spectacolul pe care îl montează la Teatrul Municipal Matei Vișniec din Suceava: ,,Proștii sub clar de lună, debutul lui Teodor Mazilu în teatru, reprezintă totodată și capodopera sa. Astfel încă de la prima apariție autorul se înscria în patrimoniul comediei românești pe filiera ce traversează opera lui Caragiale și Ionesco.”

În viziunea regizoarei Anca Bradu, autorul ,,preia tipurile caragialiene aducându-le în contemporaneitatea sa, propunându-și o introspecție spectaculoasă în mecanismul ticăloșiei, denumită cu o distanță blândă: prostie. Clarul de lună din titlu reprezintă, de fapt lupa proiectată cu precizie hiperbolică, asupra acestor personaje, fie masculine, fie feminine, ce au făcut vocație din propria lor ticăloșie.”

Personajele lui Mazilu sunt spumoase și fascinante: ,, Ei tranzacționează la nesfârșit pe o piață a amorului și a corupției, alergând bezmetic între tragic și comic, compunând un carnaval al disperării, colorat de o vervă inepuizabilă a limbajului. Expresivitatea replicilor și mobilitatea emoțională a personajelor reprezintă incredibila marcă maziliană și atuul eroilor săi de a traversa timpul și modele teatrale”- afirmă regizoarea Anca Bradu

„Spectacolul <Proștii sub clar de lună> își propune un exercițiu de recunoaștere și eliberare prin râs, a ceea ce ne șochează zi de zi, atât pe scena politică românească, dar mai ales pe stradă, ori în jurnalele de știri, ce trezesc atâtea întrebări despre viață și absurdul ei.” după cum declară regizoarea Anca Bradu.

Renumită regizoare a spațiului teatral românesc, Anca Bradu a studiat regie de teatru la Universitatea Naţională de Teatru şi de Artă Cinematografică ,,I. L. Caragiale” din Bucureşti. Viziunea sa artistică a fost îmbogăţită de stadiile de regie şi de bursele pe care le-a obţinut în străinătate, intrând astfel în contact cu metodele teatrale ale unor importante şcoli europene, precum Germania, Rusia, Anglia şi Franţa.

Echipa de producție:
Regie: Anca Bradu
Scenografie: Maria Miu
Asistent de scenografie: Diana Mihaela Sav
Coregrafie: Mălina Andrei
Compoziție muzicală: Ovidiu Iloc
Light design: Lucian Moga
Regie tehnică: Vili Duțu

Distribuție:
Clara Popadiuc - Ortansa
Delu Lucaci - Clementina
Răzvan Bănuț - Emilian
Cătălin Ștefan Mîndru - Gogu
Diana Lazăr - Vasilica
Bogdan Amurăriței - Mama Ortansei
Constantin Tache Florescu - Tatăl Ortansei

Durata spectacol: 2h 10min
Prețul unui bilet online: 20 de lei
Vizionarea acestui spectacol se va realiza prin contul deschis pe această platformă.

❗️❗️ Spectacolul va fi disponibil pentru vizionare timp de 4 ore, începând cu ora 19:00.

BILETE DISPONIBILE
In acest moment nu sunt bilete disponibile.
© Copyright Ticket Technologies 2024. Toate drepturile rezervate.