PRIMA PAGINA»SALA RADIO

SALA RADIO

  Str. General Berthelot, Nr. 60-64, Bucuresti

Cunoscuta si sub numele de Studioul de Concerte „Mihail Jora”, Sala Radio a fost construita in 1959 si inaugurata in 1961. Este cea mai mare sala de concerte simfonice si corale din Romania. In vara anului 2009, Sala Radio - considerata din punct de vedere acustic cea mai buna sala de concerte simfonice din Bucuresti - a trecut printr-un amplu proces de renovare si reconditionare.


Pentru refacerea orgii, care este cea mai mare din Romania, s-au efectuat proceduri de restaurare in Cehia. Sala Radio este spatiul in care se deruleaza anual - intre septembrie si iunie – stagiunea de concerte, recitaluri si alte evenimente speciale ale Orchestrelor si Corurilor Radio Romania. Istoria acestora incepe cu 85 de ani in urma, in 1928, odata cu lansarea postului public de radio in Romania, cand s-a infiintat Orchestra Simfonica Radio, astazi denumita Orchestra Nationala Radio. Alaturi de aceasta, au fost treptat create inca trei orchestre si doua coruri, care formeaza astazi Orchestrele si Corurile Radio Romania. Cele noua luni de muzica inseamna in fiecare vineri concertul saptamanal al Orchestrei Nationale Radio si bilunar, in zilele de miercuri, concertele Orchestrei de Camera Radio.


Sala Radio gazduieste o mare varietate de evenimente, de la concert simfonice la concerte de muzica usoara. Fiind aflata in centrul Bucurestiului, aceasta are o locatie ideala, fiind usor accesibila prin intermediul mijloacelor de transport in comun.

 

Sala Mare

Sala Radio are o capacitate de 941 de locuri si este cea mai mare sala de concerte simfonice si corale din tara si singura sala de concerte din Romania care ofera posibilitatea de a realiza inregistrari in direct la calitate digitala.


Foaier central
Cadrul elegant este conferit de pardoseala din marmura alba si scarile monumentale laterale ce fac legatura cu parterul si etajul. Tot prin Foaier se face si accesul in lojele Salii Radio.
Suprafata : cca 600 mp.

POZITIONARE HARTA
© Copyright Ticket Technologies 2024. Toate drepturile rezervate.