PRIMA PAGINA»SALA OLIMPIA, TIMISOARA

SALA OLIMPIA, TIMISOARA

  Aleea F. C. Ripensia, Timisoara

Sala polivantenta Constantin Jude este cunoscuta de timisoreni si drept Sala Olimpia, fiind cea mai mare sala polivanlenta din Timisoara.

 

Sala Olimpia a fost construita in anul 1968 si este in prezent cea mai mare sala de sport din oras.

 

Desi este folosita in principal drept sala de sport, capacitatea si conformatia salii permite organizarea si altor tipuri de evenimente, precum concerte, spectacole muzicale, spectacole pentru copii.

 

Cea mai mare sală polivalentă din Timişoara, construită în 1968, va fi modernizată în urma unei finanţări de 2,5 milioane de euro. Consiliul Local a aprobat efectuarea studiului de fezabilitate, iar în perioada următoare va avea loc licitaţia pentru lucrări.

Sala polivalentă „Constanin Jude”, cunoscută de timişoreni cu numele Sala Olimpia, va fi supusă unui amplu proces de modernizare. Construită în 1968, cea mai mare sală de sport din oraş este depăşită şi necesita de mult lucrări ample de reparaţii. Mulţi au fost de părere că sala urmează să fie abandonată după construirea unei săli moderne, care a rămas până acum doar la stadiul de intenţie. Până să existe finanţare pentru o construcţie nouă, futuristă şi aliniată la standarde occidentale, Consiliul Local a aprobat din bugetul local 2,5 milioane de euro, pentru lucrări la Sala Olimpia. S-a votat deja aprobarea efectuării unui studiu de fezabilitate, iar în perioada următoare se va stabili proiectul şi se va organiza licitaţia pentru firma care se va ocupa de lucrări. Nu va fi mărită Olimpia a mai trecut în anii trecuţi prin câteva etape de cosmetizare. Înainte ca Timişoara să găzduiască Campionatul European de Baschet fete – „under 16”, din 2008, s-a vopsit podeaua, s-au montat scaune şi s-au modernizat vestiarele. „Din 2007, de când sala a fost preluată de primărie, s-au făcut mai multe lucrări decât în 15 ani cât au fost cei de la minister. Şi în această vară s-a refăcut podeaua, acoperişul, pentru că ploua înauntru. Niciodată nu a arătat aşa bine sala. Dar ce urmează va fi cu adevărat de amploare. Se va înlocui faţa de sticlă, pentru că arată foarte rău. Geamurile erau montate direct pe grilajul de metal, nu mai erau etanşe, bătea vântul înăuntru şi era zgomot”, a declarat Petru Cojocaru, administratorul Sălii Olimpia.

Cea mai mare sală polivalentă din Timişoara, construită în 1968, va fi modernizată în urma unei finanţări de 2,5 milioane de euro. Consiliul Local a aprobat efectuarea studiului de fezabilitate, iar în perioada următoare va avea loc licitaţia pentru lucrări.

Citeste mai mult: adevarul.ro/locale/timisoara/sala-olimpia-timisoara-isi-schimba-fata-25-milioane-euro-1_50ad64227c42d5a663944271/index.html
POZITIONARE HARTA
© Copyright Ticket Technologies 2024. Toate drepturile rezervate.