PRIMA PAGINA»CENTRUL CULTURAL MIHAI EMINESCU

CENTRUL CULTURAL MIHAI EMINESCU

  Str. Arh. Hîrjeu, nr. 61, Sector 2, Bucuresti

 

 

Centrul Cultural "Mihai Eminescu" este o institutie publica de cultura, aflata sub autoritatea Consiliului Local al Primariei Sectorului 2.
Temeliile acestui Centru au fost puse in anul 1939 cand, la 10 octombrie, Fundatia Culturala Regala "Principele Carol" infiinteaza "Caminul Cultural Orasenesc Dichiu".

 


Dupa abdicarea regelui Mihai I, Caminul Cultural a trecut in proprietatea statului, sub denumirea de Caminul Cultural "Mihai Eminescu", pentru ca, in anul 1955, sa isi schimbe denumirea in "Casa de Cultura Mihai Eminescu".

 


In perioada comunista, Casa de Cultura "Mihai Eminescu" a fost spatiul unde tinerii si-au manifestat, liber de inhibitiile si restrictiile impuse de vremuri, spiritualitatea si personalitatea, in cadrul multor manifestari culturale.

 


In toamna anului 2002, datorita potentialului institutiei, evenimentelor de mare amploare, cu sprijinului Consiliului Local, institutia capata noi valente si isi schimba denumirea in Centrul Cultural "Mihai Eminescu", ca o asumare a unei responsabilitati de gestionare corecta si promovare pertinenta a actului cultural.

 


Sediul actual al institutiei este situat in Parcul National Teatrul de Vara constructie realizata in anii 1952-1953. Este un spatiu amplu, dotat cu un amfiteatru in aer liber cu cca 3.000 de locuri, sala interioara de expozitii si o biblioteca in aer liber. Complexul mai cuprinde o troita sfintita, opera artistului popular Alexandru Perta-Cuza si o casa maramureseana veche de doua secole, adusa si donata institutiei de autoritatile locale din comuna Berbesti, judetul Maramures

POZITIONARE HARTA
© Copyright Ticket Technologies 2024. Toate drepturile rezervate.