PRIMA PAGINA»ATENEUL ROMAN DIN BUCURESTI

ATENEUL ROMAN DIN BUCURESTI

  Strada Benjamin Franklin 1-3, 030167, Bucuresti

Ateneul Roman este o importanta sala de concerte din Bucuresti, fiind situata pe Calea Victoriei in Piata George Enescu. A fost construit intre anii 1886-1888 si astazi reprezinta un punct de reper atat din punct de vedere arhitectonic, cat si spiritual. In prezent aici se afla si sediul Filarmonicii George Enescu.

Cladirea Ateneului are un aspect circular, dominat de o mare cupola, cu fatada principala in stil neoclasic. Intrarea este strajuita de opt coloane ionice, intreaga cladire avand de altfel aspectul unui templu ionic.

 

Capacitatea salii la Ateneul Roman din Bucuresti

Ateneul Roman gazduieste una dintre cele mai frumoase si spectaculoase sali de concerte din capitala.

Sala Mare a Ateneului are un diametru de 28,50 m si o inaltime de 16 m, avand 600 de locuri la partere si 52 de loji (capacitatea totala fiind de aproximativ 794 de locuri).

 

In cadrul Ateneului Roman au loc o varietate de evenimente culturale, precum concerte de muzica clasica, recitale de camera sau recitale de pian.

 

Parte a Patrimoniului European

Incepand cu anul 2004, Ateneul Roman este inscris pe lista Monumentelor Istorice, in grupa valorica A, de valoare nationala si universala.

 

Prin intermediul site-ului nostru puteti achizitiona bilete online la Ateneul Roman pentru evenimentele disponibile mai jos.

 

 

POZITIONARE HARTA
© Copyright Ticket Technologies 2024. Toate drepturile rezervate.