A-XII-a noapte

Informatii eveniment

Comedie shakespeariana bazata pe ambiguitatea identitatii unor personaje, rezultand un text la granita dintre comedie si drama, in care amestecul de veselie si melancolie se intrepatrunde cu quiproquo-uri si travestiuri.


Viola si Sebastian, fratele sau geaman, supravietuiesc unui naufragiu, dar niciunul nu stie ce s-a intamplat cu soarta celuilalt. Viola se deghizeaza in barbat si, sub pseudonimul Cesario, intra ca paj in serviciul ducelui Orsino. Ducele este iremediabil indragostit de o contesa bogata, Olivia, iar Viola ajunge sa se indragosteasca de acesta.


Sub infatisarea fratelui ei si la rugamintea ducelui, Viola merge sa o peteasca pe contesa, aceasta sfarsind prin a-l indragi pe tanarul numit Cesario. Intre timp, isi face aparitia si Sebastian care, prin asemanarea cu infatisarea actuala a surorii sale, creeaza confuzie si ajunge sa se casatoreasca cu Olivia.


La final, toate incurcaturile se rezolva, iar spectacolul, o adaptare in cheie moderna a piesei lui William Shakespeare, se incheie intr-o nota optimista, a iubirii implinite.

Bilete disponibile