Mâncarea şi Vinul, experiența gastronomică pe care o oferi, vorbesc despre cine eşti tu şi cum alegi să te exprimi. Iar noi, ne mândrim că suntem români! Prețuim, celebrăm şi ne dorim să transmitem mai departe moştenirea culturală, gastronomică şi oenologică românească, bogăția de gusturi şi tradiții româneşti cu influențe regionale şi istorice, recunoaşterea autenticității şi valorilor gastronomiei şi vinului din România.
…însă nu în orice mod, ci într-un stil modern care recunoaşte şi cinsteşte trecutul şi ți-l oferă într-un prezent fermecător care revelă spiritul Gastronomiei Româneşti, ridicată la rang de artă.
Am creat pentru Ziua Naționala a Gastronomiei şi Vinurilor din România un meniu cu preparate fine ce reflectă simbioza ingredientelor proaspete, dăruite de natură şi producătorii locali din Dealu Mare, cu nenumărate ore de creație ce pun în valoare ce este mai bun şi mai sănătos din fiecare ingredient şi, desigur, pasiunea întregii Echipe Casa Timiş.
Preparatele din acest meniu special sunt însoțite de asocieri surprinzătoare cu Vinurile Casei Timis care vor duce, cu siguranță, experiența culinară la un alt nivel.
Continuăm astfel, pe 3 octombrie, tradiția celebrării la Casa Timiş a Zilei Naționale a Gastronomiei şi Vinurilor din România, alături de Executive Chef Casa Timiş Nico Lontras, Cezar Ioan – publisher vinul.ro şi Cosmin Dragomir – publisher gastroart.ro – fondatorii şi promotorii acestei zile.
Vă aşteptăm să ne bucurăm de Vie, Vin, Viață şi să sărbătorim împreună cu Tradiție şi Rafinament, Ziua Națională a Gastronomiei şi Vinurilor din România la Casa Timiş. Vezi cum a fost la prima editie.
Meniu
Amuse-bouche
Pâine cu maia şi pesto de leuştean şi unt cu trufe
Macarons cu cremă de mangaliță şi cornichons
Issa charm spumant
Starter I
Tartă de brânză de vaci cu păstrăv afumat, spanac şi caviar de păstrăv
Tămâioasă Românească şi Fetească Albă 2019
Starter II
Tartar de căprioară şi gulie cu ridichi murate şi trufe din Dealu Mare
Cabernet Sauvignon şi Fetească Neagră rosé 2018
Sorbetto de țuică
Fel Principal I
File de calcan pe saramură de peşte, perlă de mămăligă şi ulei de mărar
Tămâioasă Românească şi Fetească Albă 2015
Fel principal II
Medalion de mangaliță cu piure de sfeclă şi lavandă, usturoi confiat şi sos de prune afumate
Cabernet Sauvignon şi Fetească Neagră 2014
Desert
Vie în farfurie
In acest moment nu sunt bilete disponibile. |