Viena magic christmas

Vienna Magic Christmas

Cu siguranta a devenit o traditie pentru melomanii romani sa celebreze sarbatorile de iarna pe ritmurile fermecatoare ale muzicii clasice vieneze. Indragita orchestra Johann Strauss Ensemble, condusa de Russel McGregor, nu isi va dezamagi publicul nici in acest an si va reveni in tara noastra, pentru al 12-lea an consecutiv, in cadrul unui amplu turneu national.
 
Sub titulatura ”VIENNA MAGIC - CHRISTMAS EDITION”, turneul charismaticilor muzicieni austrieci, va strabate numeroase orase din tara noastra, intocmai ca indragitul compozitor Johann Strauss, impreuna cu a sa orchestra, in iarna anului 1847 si va culmina cu o reprezentatie de gala,  in specificul stil vienez, gazduita pe 21 decembrie, la Sala Palatului din Capitala.
 
Programul concertului va cuprinde lucrari de muzica clasica ce apartin celor mai mari compozitori ai tuturor timpurilor, iar celebrele valsuri vieneze, nelipsite din repertoriul abordat de Johann Strauss Ensemble, vor contura tabloul incantator al unei seri magice de iarna.
 
Muzicienii din Johann Strauss Ensemble sunt incantati sa revina intr-un turneu de exceptie, spunand ca „de fiecare data descoperim ceva nou in aceasta tara frumoasa. Abia asteptam sa ne reintoarcem si sa mai traim un capitol din viata orchestrei noastre impreuna cu minunatul public roman.”
 
Informatii generale:


Istoria orchestrei Johann Strauss Ensemble incepe in anul 1985, cand a fost  fondata de catre membri ai Bruckner Orchester din Linz. Grupul lucreaza de atunci fara intrerupere la perfectionarea sunetului si stilului, adaugand piese noi si inovatoare repertoriului standard. Orchestra ii datoreaza o mare parte din evolutia profesionala, violonistului si dirijorului Russell McGregor, care s-a alaturat ansamblului in 2004. Respectand traditia concertelor Strauss din secolul XIX, acesta dirijeaza in stilul Stehgeiger, adica din pozitia de solist.
 
McGregor s-a nascut in Oxford, dar a crescut in Melbourne, Australia, unde la varsta de 7 ani a inceput sa studieze vioara. Din 1992 Russell locuieste in Viena, iar din 1997 este concertmaestru si dirijor al orchestrei Palatului Schöbrunn. Vioara la care canta a fost fabricata in anul 1697 de catre Carlo Giuseppe Testore, aceasta fiind “sora mai mica” a celebrei viole a lui Wolfgang Amadeus Mozart.
 
Inca de la inceput, Johann Strauss Ensemble a incercat sa isi dezvolte repertoriul intr-un mod care combina numeroasele lucrari muzicale ale familiei Strauss cu compozitii noi. Orchestra acorda o importanta speciala neutralizarii tendintei de comercializare care este din ce in ce mai des asociata cu muzica vieneza. Faptul ca sediul principal al JSE se afla in Linz joaca un rol crucial in definirea personalitatii ansamblului, permitand grupului sa combine stilul muzical al Austriei Superioare cu magia Vienei.

BILETE DISPONIBILE
In acest moment nu sunt bilete disponibile.
© Copyright Ticket Technologies 2018. Toate drepturile rezervate.