Vienna magic johan strauss ensemble 2018 afis

Vienna Magic Christmas - Johann Strauss Ensemble & Russel McGregor

Pe 17 decembrie, odata cu revenirea orchestrei JOHANN STRAUSS ENSEMBLE la Bucuresti, pentru cel de-al paisprezecelea an consecutiv, iubitorii de muzica clasica vor avea privilegiul sa se delecteze cu un concert de cea mai inalta calitate in atmosfera sclipitoare a balului vienez, armonizat cu peisajul sarbatorilor de iarna. Vor fi multe surprize si invitati speciali, ce va vor incanta.

 

Nu rata concertul Vienna Magic Christmas - bilete Johann Strauss Ensemble si Russel McGregor - pe 17 decembrie la Bucuresti, pe scena Salii Palatului


Pe ritmul celor mai frumoase compoziții muzicale semnate de compozitorul Johann Strauss si de contemporanii acestuia va fi adus in prim plan farmecul imperial al Vienei, și transpus pe scena Salii Palatului din București, marti, 17 decembrie, de la ora 19:30, in cadrul concertului de Craciun „Vienna Magic”. Un concert ce va este recomandat de Asociatia Culturala Spectaculis.

Cu siguranta a devenit o traditie pentru melomanii romani sa celebreze sarbatorile de iarna pe ritmurile fermecatoare ale muzicii clasice vieneze. Indragita orchestra Johann Strauss Ensemble, condusa de Russel McGregor, nu isi va dezamagi publicul nici in acest an si va reveni in tara noastra, pentru al 14-lea an consecutiv.
 
Sub titulatura ”VIENNA MAGIC - CHRISTMAS EDITION”, turneul charismaticilor muzicieni austrieci va culmina cu o reprezentatie de gala, in specificul stil vienez, gazduita pe 17 decembrie, la Sala Palatului din Capitala.
 
Programul concertului va cuprinde lucrari de muzica clasica ce apartin celor mai mari compozitori ai tuturor timpurilor, iar celebrele valsuri vieneze, nelipsite din repertoriul abordat de Johann Strauss Ensemble, vor contura tabloul incantator al unei seri magice de iarna.
 
Muzicienii din Johann Strauss Ensemble sunt incantati sa revina intr-un turneu de exceptie, spunand ca „de fiecare data descoperim ceva nou in aceasta tara frumoasa. Abia asteptam sa ne reintoarcem si sa mai traim un capitol din viata orchestrei noastre impreuna cu minunatul public roman.”
 
Informatii generale:


Istoria orchestrei Johann Strauss Ensemble incepe in anul 1985, cand a fost  fondata de catre membri ai Bruckner Orchester din Linz. Grupul lucreaza de atunci fara intrerupere la perfectionarea sunetului si stilului, adaugand piese noi si inovatoare repertoriului standard. Orchestra ii datoreaza o mare parte din evolutia profesionala, violonistului si dirijorului Russell McGregor, care s-a alaturat ansamblului in 2004. Respectand traditia concertelor Strauss din secolul XIX, acesta dirijeaza in stilul Stehgeiger, adica din pozitia de solist.
 
McGregor s-a nascut in Oxford, dar a crescut in Melbourne, Australia, unde la varsta de 7 ani a inceput sa studieze vioara. Din 1992 Russell locuieste in Viena, iar din 1997 este concertmaestru si dirijor al orchestrei Palatului Schöbrunn. Vioara la care canta a fost fabricata in anul 1697 de catre Carlo Giuseppe Testore, aceasta fiind “sora mai mica” a celebrei viole a lui Wolfgang Amadeus Mozart.
 
Inca de la inceput, Johann Strauss Ensemble a incercat sa isi dezvolte repertoriul intr-un mod care combina numeroasele lucrari muzicale ale familiei Strauss cu compozitii noi. Orchestra acorda o importanta speciala neutralizarii tendintei de comercializare care este din ce in ce mai des asociata cu muzica vieneza. Faptul ca sediul principal al JSE se afla in Linz joaca un rol crucial in definirea personalitatii ansamblului, permitand grupului sa combine stilul muzical al Austriei Superioare cu magia Vienei.

BILETE DISPONIBILE
In acest moment nu sunt bilete disponibile.
© Copyright Ticket Technologies 2023. Toate drepturile rezervate.