Vv afis2022

Vaduva vesela

La ambasada Pontevedrina din Paris se sărbatoreşte onomastica şefului statului. Zetta are misiunea de a împiedica cu orice chip ca averea frumoasei Hanna Glavary să ia drumul străinătății, lucru ce s-ar putea întâmpla în cazul în care văduva s-ar căsători cu altcineva decât cu un cetățean pontevedrin.


Locotenentul Danillo Danilovici este cel ce va trebui să o cucerească pe Hanna și să o ia de nevastă. Cândva, tânărul ofițer o iubea pe Hanna; acum el refuza să se căsătorească cu aceea care, nesocotindu-i dragostea, s-a măritat cu un bătrân bogat ce a murit la câteva zile după nuntă, lăsându-i moștenire întreaga avere. Danillo, însă, o iubește pe Hanna cu aceeași intensitate.


Şi Hanna încă il iubește pe Danillo , însă , nu vrea să arate acest lucru  și chiar încearcă să-l facă gelos .
Cei doi tineri , încă îndragostiti , dar mândrii , se tachineaza reciproc, transpunand sentimentele unul faţă de celălalt în muzică.


Între timp, se ţese o relație între soția baronului Zetta , Valencienne, si diplomatul francez Camille de Rossillon . Dupa un dans plin de emoţie, cei doi se retrag în pavilion . Situația se înrăutățeste : perechea este pe cale să fie descoperită de către soțul femeii. Niegus , mai puțin neglijent decât pare , reușește cu un truc să ascundă infidelitatea lui Valencienne, rugand-o pe Hanna să o înlocuiască pe aceasta în pavilion . Când Zetta deschide ușa pavilionului , este convins că vaduva are o relaţie amoroasa cu diplomatul francez … Danillo afland isprava,  părăsește petrecerea furios; Zeta nu o banuieşte de infidelitate pe   soția sa.


După un timp, Hanna primește din nou invitați, de data aceasta recepția având loc într-un salon amenajat astfel încât pare o copie a cabaretului „Maxim”. Danillo îşi îneaca amarul band sampanie în compania grisettelor . Hanna îi explică de şiretlicul pus la cale de Niegus pentru a salva reputaţia soţiei baronului, Valencienne.   După multe discuţii și suferință , Danillo , în cele din urmă , renunta la orgoliul sau și îşi declară dragostea pentru Hanna care , la randul ei , anunță nunta cu acesta .

BILETE DISPONIBILE
In acest moment nu sunt bilete disponibile.
© Copyright Ticket Technologies 2024. Toate drepturile rezervate.