Tudor Gheorghe Toamna Simfonic

Tudor Gheorghe

Intra in pagina dedicata pentru a afla data la care va avea loc urmatorul concert Tudor Gheorghe. Biletele pot fi achizitionate in format fizic sau electronic prin intermediul site-ului nostru.

 

 

Accesul in sala de spectacol este permis pana la ora 19.10. Dupa inceperea spectacolului locurile nu mai sunt valabile. Va rugam sa luati în considerare traficul rutier aglomerat si locurile reduse de parcare din zona Salii Palatului. Accesul copiilor sub 7 ani nu este permis. Copiii peste 7 ani platesc bilet întreg.

 

De peste un deceniu, Tudor Gheorghe ne rasfata cu “Anotimpurile poeziei romanesti”. Fiecare anotimp a fost celebrat alaturi de milioane de spectatori. Iata ca anul acesta, “olteanul absolut” revine dupa succesul concertului aniversar "Primavara Simfonic" cu „Toamna Simfonic Aniversar”, la Sala Palatului pe 26 octombrie alaturi de Orchestra Nationala Radio, Corul National de Camera ”Madrigal”, uniti sub bagheta dirijorului si orchestratorului, Marius Hristescu.

Tudor Gheorghe se implineste cu 71 de ani de viata si cu 51 de ani de cariera. Ursitoarele au fost tare generoase cu „olteanul universal”. A primit o multitudine de daruri alese, precum: o alura zvelta, asemanatoare cu cea a eroilor de balada, o privire dreapta, un simt acut al melodiei si darul masurii. „Este inima acestui pamant troienit de toate lacrimile lumii”, asa cum spunea Ioan Alexandru.

Trubadurul de la curtile dorului, demn, exuberant si tulburator, are magia sa. Emana sensibilitate, detasare si adevaruri. S-a preocupat dintotdeauna de limpezimea problemelor, amuzandu-se serios de stupiditatea pe care o poate declansa parada de virtute. Nu s-a risipit niciodata, pretuind timpul sau care este, de fapt, timpul creatiei si al daruirii. A facut de cateva ori ocolul tarii si al lumii de dincolo de Ocean, ca mesager al poeziei si al cantecului romanesc, fiind trimis de constiinta sa si cu banii adunati din munca si talentul sau.

Este un tata iubitor, bunic si sot. A fost si un copil grijuliu cu parintii sai. „Sa ne traiesti om frumos si sa ne existi mereu, vino spre noi mereu, alina-ne! Sufletul ni se zbate indurerat si fericit cand ne canta Tudor Gheorghe... Cantarea dumitale ESTE o victorie impotriva mortii si a renuntarii”. Aceasta este urarea lui Nichita Stanescu pe care o impartasim si astazi, la implinirea a 71 de anotimpuri...

 

Despre Tudor Gheorghe :

 

Nu este compozitor, insa aude muzica interioara a unei poezii adevarate. Fiecare o aude in alt fel. Unii sunt capabili sa o exteriorizeze, altii nu. Tudor Gheorghe poate sa o faca. De aceea, poezia populara si culta romaneasca e in spatele sau ca un resort, care il tine, il impinge si il duce in permanenta in sus. N-a imitat niciodata pe nimeni, n-a tinut niciodata cont de nicio moda, nu s-a inventat dupa cineva. Tudor Gheorghe este produsul firesc, normal al versului si al melosului romanesc.

Are publicul lui, pe care nu l-a mintit niciodata timp de peste patru decenii, nu a facut rabat de la calitate, nu a stiut sa cante la carciumi, botezuri, la nunti, la festivalul berii sau la ziua orasului. Nu stie sa cante decat pe scena, in fata publicului. Este „un truditor pe taramul culturii. Ar ca taranul, muncesc de imi sar ochii din cap. Am publicul creat de mine, care nu poate fi pacalit. Spectacolele mele sunt si de umor. Adica la mine se rade in spectacole si se rade copios”, marturiseste olteanul universal.

Spectatorii care l-au tot urmarit pe olteanul universal, i-au simtit pe propria piele virtutile de taumaturg. Cel putin pentru cateva minute, cat a durat "sedinta", i-a lecuit pe toti cei prezenti de rautate, minciuna, uratenie interioara, i-a facut sa-si simta spiritul sanatos tun. Daca va doriti o cura sanatoasa de poezie altoita magistral cu muzica frumoasa, atunci trebuie sa fiti la show-ul maestrului.

BILETE DISPONIBILE
In acest moment nu sunt bilete disponibile.
© Copyright Ticket Technologies 2023. Toate drepturile rezervate.