Triburi nottara afis

Triburi

Un spectacol al Teatrului Nottara, Bucuresti

 

Codul bunelor BARIERE

O familie este un micro-univers, cu propriile sale reguli, o lume în care vrei să te simţi în siguranţă. Dar uneori, această protecţie înseamnă, de fapt, izolare de exterior, o piedică în regăsirea identităţii. Billy este sigurul membru cu deficienţe de auz din familia sa, iar când o întâlneşte pe Sylvia, născută într-o familie de hipo-acuzici, realizează cât de mult pierduse până atunci în se descoperi pe sine şi în a face din deficienţa sa un mod de a vedea realitatea în toată bogăţia sa şi în multiplele sale nuanţe. Un spectacol despre importanţa familiei, dar şi despre felul în care îl vedem pe Celălalt, despre cum ne raportăm la cei pe care obişnuim să îi încadrăm în categoria altfel, Triburi îşi propune să ne facă să vedem ceea ce am ales să ingorăm până acum.

Nina Raine (1975, Marea Britanie), regizoare şi dramaturg, este câştigătoare a Channel Four/Jerwood Space Young Regional Theatre Director în 2000, în cadrul căreia a lucrat ca regizor la Royal Court Theatre. A montat spectacole în diferite teatre, precum Unprotected la Liverpool Everyman şi la Festivalul de Teatru de la Edinburgh în 2006, pentru care a câştigat Premiul TMA  pentru regie, şi Shades de Alia Bano, inclus în Festivalul Tinerilor Scriitori al Royal Court Theatre, în 2009, Jumpy de April De Angelis, la Royal Court şi în West End. A câştigat, pentru prima sa piesă, Rabbit, pe care a şi regizat-o, Premiul Evening Standard's Charles Wintour pentru cel mai promiţător dramaturg în 2006, în cadrul Critics' Circle Theatre Awards.

Piesa Triburi a fost produsă de Royal Court în Londra, în octombrie 2010, în regia lui Roger Michell. În 2012, a câştigat Premiul Drama Desk pentru scriere excepţională. „Mi-a venit ideea de a scrie Triburi după ce am văzut un documentar despre un cuplu de hipoacuzici. Urmau să aibă un copil şi îşi doreau ca acesta să fie şi el hipoacuzic. Mi-am dat seama că, de fapt, majoritatea oamenilor asta simt, fie că sunt hipoacuzici sau nu. Părinţii simt o mare bucurie să vadă că au transmis copiilor lor nu numai genele, ci şi un set de valori şi de credinţe. Chiar şi un limbaj specific. Familia este un trib. Un trib în care au loc conflicte, dar care este foarte loial.”

 

Un spectacol de Nina Raine

 

Traducereași regia: Vlad Cristache

 

Distributia:

  • Christopher - Gabriel Răuţă
  • Beth - Isabela Neamțu
  • Daniel - Răzvan Bănică
  • Billy - Rareș Andrici
  • Ruth - Cristina Juncu
  • Sylvia - Diana Roman

Scenografia: Mădălina Niculae, Andreea Tecla

Traducerea: Vlad Cristache

Asistenţa de regie: Luana Hagiu

Sufleur: Violeta Popa

Regizor tehnic: Dragoș Moloiu

Durata: 2 ore 30 minute (cu pauza)

Sala: Horia Lovinescu

Audiență: N16 - Nerecomandat sub 16 ani

BILETE DISPONIBILE
In acest moment nu sunt bilete disponibile.
© Copyright Ticket Technologies 2023. Toate drepturile rezervate.