Transilvaia train 2018 afis

Transilvania Train

Experienta unica in Romania - bilete Transilvania Train - perioada 22-26 august 2018, plecare din Brasov.


5 zile (all inclusive), 7 orase medievale, peste 20 de castele, biserici si fortificatii vizitate, 15 ateliere traditionale (restaurare lemn, sculptura in sticla, tigla traditionala, calarie si altele), 600 km de calatorie cu trenul, cazarea in hoteluri de 4 stele, concerte de muzica clasica si orga, precum si petreceri!

 

In aceasta aventura, trenul ocupa un loc central, facand legatura intre locatiile vizitate si, in acelasi timp servind ca un loc in care participantii si echipa organizatoare se pot cunoaste si pot lega noi prietenii, degustand vinuri locale selecte, bere traditionala si delectandu-se cu legendele si povestile locurilor vizitate.

 

Urcati la bord impreuna cu noi in Transilvania Train 2018, pentru a trai o aventura de legenda prin inima Transilvaniei, bucurandu-va de experiente culturale autentice si de activitati memorabile!

 

Programul Transilvania Train: 22.08 - 26.08


Ziua 1 - 22.08.2018 – Brasov


Sosirea va fi individuala in Brasov, iar cazare se va face la hotelul Kronwell. Seara, la 19:00, ne vom intalni la un cocktail in barul hotelului pentru a ne cunoaste si pentru a afla detaliile experientei ce va incepe a doua zi.


Cazare Hotel Kronwell 4*.


Ziua 2 - 23.08.2018 – Zona Haferland


La ora 09:00 plecam spre gara din Brasov, unde, in sunetul fanfarei, ne vom imbarca in primul tren turistic din Romania – Transilvania Train.


Timp de doua ore ne vom imprieteni in compania unor vinuri premium romanesti si branzeturi, descoperind primele povesti ale Transilvaniei. De la defileul si vulcanul de la Racos pana la asezarea secuilor. La ora amiezii debarcam in gara din Mureni.


Intram in Tara ovazului, Haferland. Pe parcursul acestei zile vom descoperi povestile bisericilor fortificate din Saschiz, Viscri si Crit, povesti completate de istoria locurilor si a minoritatilor ce au imbogatit acest tinut.
La ora 13:30 ajungem la Crit, la Casa Kraus, fosta casa parohiala, unde vom lua pranzul cu preparate specifice zonei Haferland si ne relaxam in curtea bisericii fortificate.


De la ora 15:00 continuam explorarea Haferlandului, ne bucuram cu localnicii si ne minunam de povestea lor.
Dupa-amiaza parasim Haferland-ul, iesim din mirajul lui si ne indreptam catre Sighisoara.


Incepand cu ora 19:30 suntem asteptati in restaurantul hotelului Hilton Sighisoara pentru o cina cu bucate alese.
La ora 21:00 pornim in cel mai spectaculos tur al Cetatii Sighisoara, un tur nocturn cum nu s-a mai vazut, ghidati de vestitul tobosar al cetatii.


Cazare Hotel Hilton 4*.


Ziua 3 - 24.08.2018 – Mestesuguri traditionale


La ora 08:30, dupa micul dejun ne indreptam catre gara din Sighisoara unde Transilvania Train ne asteapta pentru a explora o noua destinatie din Siebenburgen: Mediasul si imprejurimile.


Din nou, la bordul trenului, timp de o ora ne vom lasa prada povestilor si peisajelor din Transilvania la o ceasca de cafea, ceai sau de ce nu, un pahar de vin.


La ora 10:00 debarcam in gara Medias si, in grupuri mici, ne vom indrepta catre zonele unde vom avea primele experiente traditionale ale zonei –ateliere.


Incepand cu ora 13:00, fara sa iesim din peisajul si starea generata de atelierele mestesugaresti vom lua masa de pranz. Inca o ocazie de a savura preparatele din inima Transilvaniei.


Continuam dupa-amiaza, cu al doilea atelier ales, mesterind alaturi de localnici, calfe sau artisti populari, pasionati ai frumosului, ce ne vor impartasi secretele pastrate de generatii.


Dupa atelier ne imbarcam in autocare pentru a prinde trenul de la 16:30, care ne astepta in gara Copsa Mica cu gustari si bere rece, pentru o calatorie de aproape trei ore pana la Alba Iulia, unde vom fi intampinati ca niste oaspeti de seama.


Incepand cu 20:30 vom lua cina la restaurantul hotelului Transilvania 4*.
Cazare Hotel Transilvania 4*.


Ziua 4 - 25.08.2018 – Gastronomia Transilvaniei


La ora 09:00 incepem ziua cu un tur al Cetatii Alba Carolina. Insotiti de pasionatii ghizi ai orasului istoric vom rememora o partea importanta din istoria Romaniei.


La ora 10:30 Transilvania Train ne asteapta nerabdator pe peronul garii din Alba Iulia sa ne poarte catre urmatoarea destinatie: Mullbach-ul medieval sau Sebesul de azi.


Aici vom asista la un eveniment special: biserica evanghelica din Sebes isi va deschide portile, iar orga din 1893 ne va oferi un concert unic.


Continuam seria evenimentelor memorabile: O experienta gastronomica unica in care toti vom fi implicati  – impreuna vom gati si vom descoperi retete de bucate transilvanene, gatite cu bere. La masa de pranz ne vom bucura de gustul bucatelor preparate chiar de noi.


La ora 17:50 ne vom urca in tren si, timp de aproape doua ore, vom admira peisajele Marginimii Sibiului si ne vom delecta cu povestile din vremurile cand puternicele fortificatii ale Sibiului tineau piept atacurilor turcilor.
Seara, la ora 19:31 ajungem la Sibiu, cazare la Hotelul 4*. Dupa o scurta pauza de relaxare, incepand cu ora 21:30 va invitam la petrecere in centrul istoric al orasului, cu licori si gustari. Este ultima seara impreuna si merita sa o cinstim cum se cuvine!


Ziua 5 - 26.08.2018 – Sibiu si Tara Fagarasului


Dupa micul dejun ne vom bucura de stradutele si pietele Sibiului, urmand ca incepand cu ora 10.00 sa participam la un eveniment special –  Viori si violine ne vor incanta auzul cu arii din mari opere ale muzicii clasice si cu refrenuri contemporane.


Dupa acest moment de bucurie vom pleca catre gara iar la ora 11:40 vom porni catre cetatea Fagarasului.
Incepand cu 13.30, in interiorul cetatii vom avea masa de pranz, ultima masa din Transilvania Train, un regal de gustari din bucataria transilvaneana reinventata.


Ultima etapa a calatoriei noastre de la Fagaras la Brasov va fi un minunat prilej de a schimba impresii de calatorie, adrese de e-mail sau profiluri de facebook, la un pahar de sampanie si voie buna.
In jurul  orei 17.00, dupa cinci zile de experiente memorabile, vom ajunge in punctul final al calatoriei noastre: Gara Brasov.

 

BILETE DISPONIBILE
In acest moment nu sunt bilete disponibile.
© Copyright Ticket Technologies 2023. Toate drepturile rezervate.