Spartacus balet bucuresti afis

Spartacus - Balet rusesc

Calatoria unui erou: Spartacus, pe scena Salii Palatului din Bucuresti


Adaptat dupa opera romanesca a lui Raffaello Giovagnoli, Spartacus aduce pe scena peste 80 de artisti si balerini pentru un spectacol exceptional ce va avea loc pe 7 octombrie la Sala Palatului din Bucuresti.


Povestea legendarului Spartacus a trecut granitele timpului, devenind un simbol al luptei pentru libertate, al curajului si al fratiei. Cu o substanta mitica in esenta, reprezentant al unei istorii bazate pe fapte de vitejie si principii puternice, Spartacus e personajul care serveste drept model si in societatea actuala. Forta si vitejia cu care a luptat impotriva Imperiului Roman a inspirat romane, filme de actiune si opere de balet.

 

Balet rusesc in 2 acte pe 7 Octombrie la Sala Palatului din Bucuresti - bilete Spartacus - un spectacol pus in scena de Teatrul de Opera si Balet din Chisinau


Gladiator puternic in forta si in credintele sufletului sau, Spartacus s-a opus nesabuit impotriva stapanului sau si a condus o rascoala de sclavi care s-a intins pe o perioada de trei ani. Indrazneala de a se opune standardelor sociale romane si dorinta de a desfiinta sclavia sunt principalele motive pentru care ramane viu in constiinta colectiva, indiferent de epoca in care traim. „Un barbat trebuie sa-si accepte soarta sau sa fie distrus de ea.” Aceasta inseamna a  descoperi scopul existentei tale si a lupta intru indeplinirea lui. Mai presus de binele tau, sa lupti pentru umanitate. Ramane o lectie pentru fiecare dintre noi, muritori ai unei vieti care pare a fi impovarata de griji si pe care o acceptam cu indiferenta.


Adaptat dupa opera romanesca a lui Raffaello Giovagnoli, Spartacus aduce pe scena peste 80 de artisti si balerini din Rusia, Republica Moldova si Romania pentru un spectacol exceptional ce va avea loc pe 7 octombrie la Sala Palatului din Bucuresti.


In redactia si coregrafia lui Igor Cerisov din Rusia, spectacolul de balet ilustreaza povestea uneia dintre cele mai cunoscute revolte din istorie, in interpretarea solistilor Operei Nationale din Iasi, Vlad Marculescu si Erica Pinzano (Italia), in rolurile lui Spartacus si, respectiv, Phyrigia. Lor li se alatura artisti ai Teatrului de Opera si Balet din Republica Moldova: Anastasia Homiticaia in rolul lui Aeginei, Tudor Tudose in rolul lui Harmodius sau Ivan Ivanisin interpretandu-l pe Crassus.

Teatrul de Opera si Balet din Chisinau in concert la Bucuresti


Un simbol incontestabil al culturii moldovenesti este Teatrul National de Opera si Balet „Maria Biesu” din Republica Moldova. Cu patos in suflet si pasiune pentru arta, balerinii si solistii trupei de opera au cucerit nu doar inimile moldovenilor, ci si ale spectatorilor de peste hotare.


Astazi din trupa de opera si balet fac parte balerini si solisti talentati, care au cucerit nu doar inimile moldovenilor, ci si ale spectatorilor de peste hotare. Printre cei care pun in scena in prezent opere si piese de balet se numara Anastasia Homitcaia, Alexandru Balan, Mariana Anghilinici, Tatiana Casian, Eugeniu Tcaci, Tudor Tudose, in coregrafia lui Igor Gherciu.


Va invitam sa admirati o parte dintre artistii Teatrului de Opera si Balet din Republica Moldova intr-un spectacol grandios, Spartacus, adaptat dupa romanul cu acelasi nume al lui Raffaello Giovagnoli. Alaturi de artistii rusi si moldoveni vor fi pe scena si Vlad Marculescu si Erica Pinzano, solisti ai Operei Romane din Iasi.

BILETE DISPONIBILE
In acest moment nu sunt bilete disponibile.
© Copyright Ticket Technologies 2023. Toate drepturile rezervate.