Poster seara spaniola nou

Seara de muzica spaniola - Galati

Creatia lui Isaac Albeniz si Manuel de Falla este reprezentativa pentru muzica spaniola prin faptul ca ei au imbinat folclorul, cu procedeele muzicii occidentale. Inspiratia folclorica este evidenta in repetitivitatea temelor si a motivelor melodice. Cei doi folosesc o tehnica de compozitie in care sonoritatile disonante creatoare de tensiune si agitatie se relaxeaza brusc in cate un acord foarte consonant, armonios, aducator de pace si relaxare. Lucrarile lor sunt dificil de cantat din pricina multiplelor planuri sonore suprapuse, din care trebuie scoasa, indepartata sau agresiv prezentata, melodia principala, dar tocmai din acest demers anevoios si complex, rezulta frumusetea acestei muzici.

 

Partiturile vocale ale unor pagini muzicale desprinse din celebrele zarzuele (operete) spaniole vor fi interpretate de mezzosoprana Oana Florentina Soare.

Repertoriul flamenco le va avea ca soliste pe Cristina Boghici si Ioana Alexandra Bordei, sustinute de Gabiel Matei la cajón (instrument popular spaniol).

Ilustratiile coregrafice sunt realizate de balerinii Stefan Florentina si Paul Nedelcuta.

Lucrarile de pian solo si intregul acompaniament al recitalului vor fi sustinute de pianistul Ciprian Oloi.

 

Va oferim astfel un periplu interesant si atractiv prin stilurile diverse ale muzicii spaniole, de la piese clasice, la lucrari inspirate de creatia populara.

 

Va asteptam la o seara muzicala de exceptie!

BILETE DISPONIBILE
In acest moment nu sunt bilete disponibile.
© Copyright Ticket Technologies 2023. Toate drepturile rezervate.