Povestea Martisorului afis

Povestea Martisorului

Teatrul Coquette sarbatoreste venirea primaverii prin punerea in scena a unei legende romanesti, culeasa si adaptata pentru scena din mai multe variante ale legendei, din diferite zone ale tarii.

 

Va invitam in lumea basmelor pentru a afla impreuna Povestea Martisorului


Fiica Soarelui, tanjind dupa lumea oamenilor si plina de drag pentru ei, arunca pe Pamant numai raze calde care vestesc venirea primaverii. Mama Zmeilor, insa, o vede pe frumoasa fata si decide sa o pacaleasca sa coboare pe Pamant pentru a o duce pe tainicul Munte al Zmeilor, unde este vesnic iarna, pentru a o da de sotie fiului ei cel mare. Nimic mai simplu, caci Mama Zmeilor este maestra siretlicurilor si, astfel, pe Pamant se face noapte, pasarile inceteaza sa mai cante, copiii sa se mai joace si nici florile nu mai vor sa infloresca.


Insa, pe Pamant, intr-un sat romanesc, traieste un voinic viteaz, Martisor pe numele lui, care, cu ajutorul elementelor naturii, afla de acest siretlic si porneste intr-o calatorie plina de peripetii pentru a readuce stralucirea Soarelui pe cer.
In drumul sau intalneste personaje ca Imparateasa Fluturilor, Copacul cu Mere de Aur, Baba Dochia care il ajuta cu puterile lor fantastice.


Ajuns pe Muntele Zmeilor, Martisorul se lupta cu Mama Zmeilor si, desi ranit, o invinge cu ajutorul apei vii. El o elibereaza pe Fiica Soarelui, care, fermecata de curajul sau, ii oblojeste ranile cu valul ei cel alb, care se pateaza de sangele voinicului, vindecat de iubirea fetei.


Astfel, iubirea lor reprezentata de snurul alb cu rosu, simbolizeaza venirea primaverii si iubirea curata.


Distributia: Ruxandra Balasu, Celina Nitu si Alexandra Gabriela Nita
Scenografia: Daniel Divrician

BILETE DISPONIBILE
In acest moment nu sunt bilete disponibile.
© Copyright Ticket Technologies 2023. Toate drepturile rezervate.