Nigel Kennedy Vivaldi

Nigel Kennedy - Vivaldi the new four seasons

Violonistul care a uimit o lume intreaga cu tehnica sa, cu vioara electrica si cu look-ul de star rock, intr-un spectacol premiera in Romania!


Impresionatul NIGEL KENNEDY, cel mai aclamat si bine vandut violonist din toate timpurile, concerteaza in Romania,  intr-un show concept, ce se invarte in jurul “Anotimpurilor” lui Vivaldi. “Am inceput sa cant muzica pentru a impartasi aceasta bucurie nebuna a sunetelor”, spune Nigel Kennedy.


Este un eveniment pe care German Quality Entertainment il gandeste de ceva vreme si il ofera tuturor celor care iubesc muzica clasica, jazz-ul, sonoritatile rock si, mai ales, celor care au o inima si o minte deschise catre avant-garde.
Concertul va cuprinde minunatele ”Anotimpuri” scrise de Antonio Vivaldi in 1723 si publicate in 1725 in Amsterdam, de data aceasta reinterpretate intr-o maniera unica de marele violonist, Nigel Kennedy, si o aventura cu “peripetii sonore” alaturi de o intreaga orchesta compusa din 30 de muzicieni. Nu degeaba cei de la The Guardian au mentionat clar si concis ca daca cineva are dreptul de a se juca cu Vivaldi acela este cu siguranta Nigel Kennedy. “Totusi suntem in secolul 21 si imi doresc sa prezint o noua interpretare a pieselor, lucru ce mi se pare vital pentru lumea moderna de azi”, mai adauga Kennedy.


“Toti suntem sensibili la muzica, fara nicio ezitare spun acest lucru. Am interpretat de atatea ori “Anotimpurile” de Vivaldi, probabil de mii de ori, si vreau sa ofer tot ce-i mai bun din mine. Sper ca aceasta noua abordare sa aduca o explozie de bucurie in inimile oamenilor”, a mai declarat Nigel Kennedy.

Pentru mai mult de 25 de ani, britanicul Nigel Kennedy este recunoscut ca unul dintre cei mai virtuozi violonisti din lume. Talentul sau absolut unic și aprecierea in masa a spectatorilor au oferit noi perspective atat repertoriului clasic cat si celui contemporan, fiind, in acest moment, cel mai bine vandut violonist de muzica clasica din toate timpurile.

 

Despre Nigel Kennedy


Nigel Kennedy este un viorist si violonist britanic foarte celebru, nascut pe data de 28 decembrie 1956, in Brighton, East Sussex. Un copil minune, care, la varsta de 10 de ani alege inregistrările de jazz, la pian ale lui Fats Waller, pe care le aude la tatal sau vitreg. A fost elev la Scoala de Muzica Yehudi Menuhin, ulterior facandu-si studiile cu Dorothy DeLay, la Juilliard School din New York. Inceputul carierei sale și l-a făcut pe terenul muzicii clasice, interpretand si inregistrand majoritatea marilor concerte de vioara Mai tarziu, trecandu-si in repertuar si genurile de jazz, klezmer si altele.
Cum spuneam mai devreme, de la o varsta destul de frageda, Nigel Kennedy a fost protejatul lui Yehudi Menuhin. Dupa decesul acestuia, s-a descoperit ca finantase personal educatia lui Kennedy.

 

In 2002, Nigel Kennedy a fost numit director artistic al Orchestrei Poloneze de Camera. Discografia lui Nigel Kennedy este extrem de populara. Versiunea celebrelor „Anotimpuri" ale lui Vivaldi au intrat in Cartea Recordurilor ca cea mai bine vanduta inregistrare a tuturor timpurilor (2 milioane de exemplare).


A concertat alaturi de cele mai prestigioase orchestre si dirijori si a colaborat cu numerosi artisti si trupe faimoase, printre care ii enumeram pe Sir Paul McCartney, The Who, Jeff Beck, Kate Bush si Jack DeJohnette, primimd totodata si o serie de premii.


Ce poate putini stiau, bunicul lui Nigel Kennedy, Lauri Kennedy, a fost un muzician si violoncelist principal în Orchestra Simfonica BBC, nascut în Marea Britanie, si care a cantat cu Fritz Kreisler, Jascha Heifetz, Arthur Rubinstein si multi altii. Bunica acestuia a fost Dorothy Kennedyo, pianista, care la acompaniat pe John McCormack si i-a invatat pe copiii lui Enrico Caruso.

Lauri si Dorothy s-au stabilit în Australia, unde s-a nascut fiul lor, violoncelistul John Kennedy. La varsta de 24, John s-a mutat în Anglia si s-a alaturat Orchestrei Filharmonice din Liverpool, mai tarziu devenind violoncelist principal al Orchestrei Filarmonicii Regale lui Sir Thomas Beecham. In Anglia, John dezvolta o relatie cu pianista engleza, Scylla Stoner, cu care in cele din urma are turnee, in 1952, ca parte a Trio-ului Llewellyn-Kennedy Piano (impreună cu violonistul Ernest Llewellyn, Stoner a fost cunoscuta drept "Scylla Kennedy", desi ea si John nu s-au casatorit niciodata).

 

Cu toate acestea, John a parasit-o în cele din urma pe Scylla Stoner si s-a intors in Australia, ea ramanand însarcinata. John nu a stiut de existenta fiului sau, Nigel Kennedy, pana cand nu l-a intalnit pentru prima data, cand Nigel avea 11 ani. Nigel Kennedy are aproximativ 30 de rude apropiate în Australia, pe care le viziteaza ori de cate ori are turnee acolo.
Noul album al lui Nigel Kennedy pune in perspectiva tot ce a realizat artistul în ultimul timp iar tot ce inseamna Vivaldi se regaseste acolo. Va invitam sa-l ascultati!

BILETE DISPONIBILE
In acest moment nu sunt bilete disponibile.
© Copyright Ticket Technologies 2023. Toate drepturile rezervate.