Munauc afiis

Munchausen

„MÜNCHAUSEN”, cea de-a doua premieră a acestui an, este o monodramă cu Cătălin Ștefan Mîndru, semnată de dramaturga Alexa Băcanu și montată pe scena teatrului sucevean de Ovidiu Caița, regizor și director artistic al Teatrului de Nord Satu Mare.

„MÜNCHAUSEN” e povestea din spatele poveștilor, o reimaginare psihologizată și ironică a aventurilor celebrului baron. Monologul surprinde încercarea lui Münchausen de dezvrăjire – de recunoaștere a minciunilor și împăcare cu lumea, de confruntare a societății care l-a batjocorit și de reintegrare în ea, prin confesiune sinceră. Confesiunea e, în același timp, o ocazie de reevaluare a relației sale cu realitatea, dar și de regăsire a echilibrului tulburat de incongruența dintre imaginea proprie despre sine și felul în care e perceput de ceilalți.

Ovidiu Caiţa, regizorul spectacolului MÜNCHAUSEN, s-a născut la Satu Mare în anul 1976. Literatura, artele vizuale, artele spectacolului şi filosofia i-au conturat o traiectorie incitantă. Jurnalismul a reprezentat pentru el o pistă de pornire. A fost redactor şi director la Radio Transilvania Satu Mare. A studiat regia de teatru la Universitatea „Babeş-Bolyai” Cluj-Napoca, avându-l ca profesor pe regizorul Tudor Chirilă. La  Centrul de excelenţă în studiul imaginii al Universităţii Bucureşti şi-a continuat studiile la nivel masteral, alegând ca specializare Teoria şi practica imaginii. În prezent este profesor asociat la catedra de regie a Universităţii de Arte din Târgu-Mureş şi doctorand în domeniul Teatru şi Artele Spectacolului în cadrul aceleaşi universităţi.

Alexa Băcanu, cea care semnează textul spectacolului MÜNCHAUSEN, este autor dramatic, absolventă de Teatrologie la Facultatea de Teatru şi Film din Cluj.
Din 2014 activează ca freelancer în mediul cultural clujean, atât ca autor dramatic, dar și în  comunicare, promovare și organizare, colaborând ocazional cu diferite organizații și în mod constant cu spațiul Reactor de creație și experiment.
MÜNCHAUSEN, de Alexa Băcanu
Regia: Ovidiu Caița
Scenografie și grafică live: Sebastian Rațiu
Video design: Mihai Nistor
Sound design: Nelu Zlei

Cu: Cătălin Ștefan Mîndru

BILETE DISPONIBILE
In acest moment nu sunt bilete disponibile.
© Copyright Ticket Technologies 2022. Toate drepturile rezervate.