Martha george nottara afis

Martha si George

 

de Ileana Răducanu

Cu: Kira Hagi, Johnny Alexandru

Regia: Filip Ristovski

Coregrafia: Eugenia Stoian

Muzica: Johnny Alexandru

Videoproiecții: Radu Burduj

AP 12 - Acordul parintilor pentru minorii sub 12 ani

După premiera și reprezentațiile din 2018 și 2019, jucate cu succes de public la București și la Constanța, montarea Martha. Povestea romanțată a unei prințese, scrisă de Ileana Răducanu, revine în Capitală, într-o variantă comprimată, în regia lui Filip Ristovski. De această dată, spectacolul Martha și George este o radiografie a căsniciei celebrului cuplu din perioada interbelică, realizată sub forma unei montări contemporane, în care se regăsesc momente de coregrafie, de umor și de dramă, dar și povestea din spatele unei relații care poate fi a oricui.

Martha, fiica lui Lahovary, cunoscută personalitate culturală a perioadei interbelice, este cea care a recondiționat și a dat viață Palatului Mogoșoaia și care a creat în acel loc încărcat de istorie un hub cultural, unde veneau cei mai interesanți oameni ai perioadei, de la Marcel Proust și Antoine de Saint Exupery, până la regi și oamenii politici ai vremii. S-a măritat foarte tânără, la 16 ani, când s-a îndrăgostit de prințul George Valentin Bibescu. O relație marcată de iubire, dar nu lipsită de scandaluri.

Povestea poate fi comparată cu relațiile contemporane, abordarea fiind de așa natură, încât spectatorii să se regăsească în oricare dintre situațiile prin care au trecut de-a lungul vieții lor.  „Deși sunt doar două personaje, piesa  are de toate”, spune Filip Ristovski, „dragoste și ură, dans, acțiune. E un spectacol de teatru perfect pentru orice gen ai prefera.”

În distribuție este Kira Hagi, o talentată tânără actriță, deja cu experiență de scenă și de film, iar partenerul ei este Johnny Alexandru, muzician și actor, care provine dintr-o familie de oameni talentați care i-au permis să se dezvolte în zona artistică, devenind un tânăr cu un potențial excepțional, masterand la Conservator, o personalitate cum rar există în generația lui. Johnny Alexandru a compus și muzica pentru spectacol, precum și o melodie scrisă și interpretată de el, intitulată Just give me a chance, care s-a transformat în teaser-ul spectacolului și va fi lansată la final de noiembrie.

„Este o piesă potrivită pentru tineri, în primul rând pentru că află detalii inedite din viața unei personalități uimitoare, a unei feministe dinainte să se fi inventat mișcarea, a unei femei care și-a iubit țara și care a încercat prin toate resursele de care dispunea să facă orice îi stătea în putință să ajute și să ridice prin cultură nivelul celor din jurul  său. E un spectacol din care poți să pleci cu multe învățăminte legate de viața de cuplu.”

Marinela Țepuș, directorul Teatrului Nottara

 

BILETE DISPONIBILE
In acest moment nu sunt bilete disponibile.
© Copyright Ticket Technologies 2024. Toate drepturile rezervate.