Mame afis

MaMe

  • Spectacol biografic, regia Cristian Ban
  • TEATRUL Fani Tardini Galați
  • Durată spectacol: 1h 30min, Limita de vârstă: +12 ani


„MaMe” este un spectacol biografic realizat prin metoda devised theatre (creație colectivă) și este primul spectacol de acest fel din repertoriul Teatrului „Fani Tardini”. Textul spectacolului este scris de actorii din distribuție împreună cu regizorul, pornind de la amintirile actorilor și de la relațiile acestora cu mamele din viața reală. Patru femei anonime, despre care nimeni nu știa nimic, devin personajele principale în acest spectacol despre memorie, copilărie, bătrânețe și ceea ce ne unește pe toți când auzim sau pronunțăm cuvântul mama.


Cristian Ban, regizorul spectacolului „MaMe” – „Sunt niște teme care mă interesează. Acum m-a interesat faptul că ajungem la o vârstă la care ne vedem mamele, părinții, mătușile, unchii îmbătrânind și, cumva, ne raportăm altfel la ei și la bătrânețe. Bătrânețea e o temă importantă care apare în spectacol și care mă interesează foarte mult. Ajungem la vârsta aia la care nu mai suntem adolescenți, nu ne mai răzvrătim împotriva părinților, ci ne maturizăm și îi privim cu alți ochi. Cred că acesta este momentul pe care spectacolul a încercat să îl surprindă. Văd și la prietenii mei, și la alți colegi de vârsta noastră că se schimbă raportul lor față de părinți. Părinții nu mai sunt oameni ăia enervanți care îți zic una, alta, ci începi să le vezi slăbiciunile, defectele și timpul care își pune amprenta asupra lor. „MaMe” nu e un spectacol de 8 Martie. E un pretext – dar un pretext bun, cred – de a vorbi despre chestii mai generale și mai profunde și care nu sunt neapărat comode.”


  • DISTRIBUȚIE: Svetlana Friptu (mama lui Radu), Radu Horghidan (Radu), Ana Maria Ciucanu (mama lui Ionuț), Ionuț Moldoveanu (Ionuț), Elena Anghel (mama lui Ștefan), Ștefan Forir (Ștefan), Oana Mogoș (mama lui Răzvan), Răzvan Clopoțel (Răzvan)
  • Regia artistică: Cristian Ban
  • Scenografia: Iulia Gherghescu
BILETE DISPONIBILE
Sambata, 02 Octombrie 2021, ora 18:00Teatrul Maria Filotti, Str. Mihai Eminescu 2, BrailaSELECTIE LOCURI

ALTE SPECTACOLE RECOMANDATE

© Copyright Ticket Technologies 2021. Toate drepturile rezervate.