Maitreyi noiembrie 2018

Maitreyi

Maitreyi, pentru prima data pe scena teatrului romanesc: Maia Morgenstern, iubirea lui Eliade

 

Prima intalnire cu Maitreyi: o ai in programa de bacalaureat ca ,,lectura obligatorie". A doua intalnire: o recitesti dupa 30 de ani si realizezi ca este mai mult decat frumoasa poveste de dragoste dintre Mircea Eliade si Maitreyi Devi. ,,Maitreyi" este o poveste care te determina sa-ti lasi sufletul sa respire. El a scris ,,Maitreyi" dupa ce a fost dat afara din casa familiei Narendra Sen. Ea a scris ,,Dragostea nu moare" ca raspuns, revoltata de aparitia romanului lui si de toate fanteziile de amor pe care le marturiseste si care o au ca personaj central. Fiecare a transpus subiectiv ceea ce sufletul sau a trait la o intensitate paroxistica, dincolo de reguli, prejudecati, religie, cultura.

 

Un spectacol cu si despre iubire - cumpara bilete la Maitreyi, pe 23 Aprilie, la Bucuresti la Palatul Copiilor

 

Va invitam la teatru pentru a urmari un spectacol de teatru unic, ce spuna o poveste pe care o cunoastem cu totii, dar acum o vedem pusa in scena: Maitreyi, in interpretarea talentatei actrite Maia Morgenstern.
  

Spectacolul are la baza o dramatizare dubla, realizata dupa romanul Maitreyi de Mircea Eliade, cu interventii din "Dragostea nu moare" de Maitreyi Devi. Este prima data cand aceste doua puncte de vedere se intalnesc pe o scena de teatru. Transpunerea scenica acestei capodopere literare este un pariu curajos si de-abia asteptam sa vedem cine iese castigator: teatrul sau literatura?


Distributie:
MAIA MORGENSTERN - Maitreyi la 60 de ani, AILYIN CADIR/ RALUCA APRODU - Maitreyi la 16 ani,VLAD ZAMFIRESCU - Mircea Eliade,DORU ANA - Narendra Sen, tatal lui Maitreyi, ANCA SIGARTAU/MAGDA CATONE – Srimati Devi, mama lui Maitreyi, MIRAL SOLCANU - Chabu, sora lui Maitreyi in varsta de 8 ani,CARLA MARIA TEAHA - Lilu, verisoara lui Maitreyi, MARIUS CHIVU - Mantu, verisorul lui Maitreyi, RADU MICU/DAN RADULESCU - Harold, prietenul lui Eliade, TEODORA GAROFIL – servitoarea

Coregrafia: Carmen Pesantez 

Scenografia: Adina Mastalier

Dramatizarea, Regia artistica: CHRIS SIMION.
 

BILETE DISPONIBILE
In acest moment nu sunt bilete disponibile.
© Copyright Ticket Technologies 2023. Toate drepturile rezervate.