Maitreyi noiembrie 2018

Maitreyi

Maitreyi, pentru prima data pe scena teatrului romanesc: Maia Morgenstern, iubirea lui Eliade

 

Prima intalnire cu Maitreyi: o ai in programa de bacalaureat ca ,,lectura obligatorie". A doua intalnire: o recitesti dupa 30 de ani si realizezi ca este mai mult decat frumoasa poveste de dragoste dintre Mircea Eliade si Maitreyi Devi. ,,Maitreyi" este o poveste care te determina sa-ti lasi sufletul sa respire. El a scris ,,Maitreyi" dupa ce a fost dat afara din casa familiei Narendra Sen. Ea a scris ,,Dragostea nu moare" ca raspuns, revoltata de aparitia romanului lui si de toate fanteziile de amor pe care le marturiseste si care o au ca personaj central. Fiecare a transpus subiectiv ceea ce sufletul sau a trait la o intensitate paroxistica, dincolo de reguli, prejudecati, religie, cultura.

 

Un spectacol cu si despre iubire - cumpara bilete la Maitreyi, pe 23 Aprilie, la Bucuresti la Palatul Copiilor

 

Va invitam la teatru pentru a urmari un spectacol de teatru unic, ce spuna o poveste pe care o cunoastem cu totii, dar acum o vedem pusa in scena: Maitreyi, in interpretarea talentatei actrite Maia Morgenstern.
  

Spectacolul are la baza o dramatizare dubla, realizata dupa romanul Maitreyi de Mircea Eliade, cu interventii din "Dragostea nu moare" de Maitreyi Devi. Este prima data cand aceste doua puncte de vedere se intalnesc pe o scena de teatru. Transpunerea scenica acestei capodopere literare este un pariu curajos si de-abia asteptam sa vedem cine iese castigator: teatrul sau literatura?


Distributie:
MAIA MORGENSTERN - Maitreyi la 60 de ani, AILYIN CADIR/ RALUCA APRODU - Maitreyi la 16 ani,VLAD ZAMFIRESCU - Mircea Eliade,DORU ANA - Narendra Sen, tatal lui Maitreyi, ANCA SIGARTAU/MAGDA CATONE – Srimati Devi, mama lui Maitreyi, MIRAL SOLCANU - Chabu, sora lui Maitreyi in varsta de 8 ani,CARLA MARIA TEAHA - Lilu, verisoara lui Maitreyi, MARIUS CHIVU - Mantu, verisorul lui Maitreyi, RADU MICU/DAN RADULESCU - Harold, prietenul lui Eliade, TEODORA GAROFIL – servitoarea

Coregrafia: Carmen Pesantez 

Scenografia: Adina Mastalier

Dramatizarea, Regia artistica: CHRIS SIMION.
 

Conform informarii 1544/08.03.2020 emise de Ministerul de Interne, directia pentru Situatii de Urgenta, evenimentele cu peste 1000 de participanti sunt suspendate temporar pana la data de 31.03.2020.

Evenimentele cu peste 1000 de locuri vor fi reprogramate dupa aceasta data, biletele ramand valabile pentru accesul la noua reprezentatie.

Acest spectacol nu este afectat direct de aceasta decizie, fie din cauza capacitatii sub 1000 de locuri fie din cauza datei de desfasurare, riscul conform tabelului fiind oricum moderat/redus.

Daca aveti deja bilete achizitionate si acest spectacol va suferi vreo modificare, veti fi instiintat prin sms.

Documentul oficial poate fi consultat aici: Comunicat ISU

BILETE DISPONIBILE
In acest moment nu sunt bilete disponibile.
© Copyright Ticket Technologies 2020. Toate drepturile rezervate.