Lacul lebedelor afis 2018 modif

Lacul Lebedelor - ALBA IULIA

Balet in 4 acte pe 22 decembrie ora 19:00 Casa de Cultura a Sindicatelor - bilete la Lacul Lebedelor ALBA IULIA - Balet Clasic de Saint - Petersbourg

 

Turneul Lacul Lebedelor va ajunge in 2018 in mai multe orase din Romania:

 

ORADEA - Pe 21 Decembrie la Casa de Cultura a Sindicatelor

 

BUCURESTI - Pe 25 Decembrie la Teatrul National Bucuresti


Muzica: de P.I.Tchaikovski
Libretul: Vladimir Berghicev si Vasilie Gheltzer
Coregrafia: Marius Petipa si Lev Ivanov
Scenografia: Evgenii Gurenco
Premiera mondiala: 20 februarie 1877, la Teatrul Bolshoy din Moscova.


Compania "St. Petersburg Classical Ballet of Andrey Batalov’’


Este creata de Andrei Batalov – prim-solist la Teatrul Mariinski.


Absolvent al Academiei de Balet Vaganova din Rusia, Andrei Batalov este pe scena de mai mult de 20 de ani. In 1992 a devenit solist al Teatrului Academic de Stat ‘’Mussorgsky ‘’ din Sankt-Petersburg iar doi ani mai tarziu, devine prim solist al Teatrului Mariinski.


El apartine unei rase rare de dansatori virtuosi cu o extraordinaratehnica care-ipermite a fi in rand cu dansatori legendari de balet din trecut si prezent ca Vestris si Nijinsky, Baryshnikov si Julio Bocca. El detine ocolectie unica de premii de la diferit econcursuri internationale de balet . A fost castigator amedaliei de aur la Concursul International de Balet de la Nagoya (Japonia, 1996) si la Paris (1997). El a castigat premiul 2 la Concursul International Rudolf Nureyev la Budapesta (1996), premiul 1 si Mihail Baryshnikov la Arabesque-96, Concursul de Baletdin Perm (1996) si Marele Premiu la Concursul International de Balet de la Moscova (1997).


In repertoriu la Mihailovski (1992-1994) si Mariinsky Teatre (din 1994), Batalov executa roluri principale in urmatoarele balete: "Cavalerie halt", "La Sylphide", "Le Corsaire", "Don Quijote", "La Bayadere" "Manon", "Scheherazade", "Romeo si Julieta", etc.


La Royal Ballet danez (2000-2002), Repertoriu lsau a inclus roluri clasice principale, cum ar fi: Printul Siegfried ( "Lacul lebedelor"), Albert ( "Giselle") si balete contemporane de Peter Martins si Kevin O 'Dale.


Batalov colaboreaza cu cei mai buni dansatori ai Teatrului Mariinsky - Altynay Asylmuratova, Diana Vishneva, Ulyana Lopatkina, Elvira Tarasova precum si cu legenda 1960-1970 Nadejda Pavlova (BolshoiTheatre). Incalitate de director artistic al companiei, Andrei Batalov intentioneaza sa urmeze marile traditii ale baletului rus lasate de marii maestri ai trecutului - Marius Petipa, Lev Ivanov, Alexander Gorsky, Mihail Fokin.


Astazi Batalov nu numai ca danseaza el insusi, dar, de asemenea, invata pe altii - din 2010 el este un coregraf al Teatrului Mihailovski. Printre absolventii sai, de exemplu, renumitul Leonid Sarafanov. Si, in 2014, a deschis la Sankt-Petersburg, Teatrul de balet clasic, la care a devenit director artistic. 

BILETE DISPONIBILE
In acest moment nu sunt bilete disponibile.
© Copyright Ticket Technologies 2023. Toate drepturile rezervate.