187292247 1110974166068019 2168661941989227782 n

In singurătatea lanurilor de bumbac

Distribuție
Regie Alain Timár
Autor Bernard-Marie Koltès

Actori Robert Bouvier
Paul Camus
Pierre-Jules Billion
Program

18

mai 21
Ora: 17:00
ONLINE, interval orar 17:00 - 20:00

O producție a  Théâtre des Halles din Avignon

Autor: Bernard - Marie Koltès

Regia și scenografia: Alain Timár

Asistent regie: Lee Fou Messica

Muzica: Pierre-Jules Billon

Distribuția:Robert Bouvier, Paul Camus, Pierre-Jules Billon(baterie)

Durata: 1h25
 

Spectacolul „În singurătatea câmpurilor de bumbac” este regizat de Alain Timár, pe textul ce poartă semnătura lui Bernard - Marie Koltès și ne prezintă povestea unui dealer și a clientului său. Primul știe că al doilea își dorește ceva ce el îi poate oferi, ceea ce, din punctul său de vedere, îl face dependent. În orice caz, și el e dependent de dorința clientului. Koltès interoghează relațiile umane, adesea reduse la un schimb între doi protagoniști. Pentru a rezolva aceste opoziții, el vede o singură relație posibilă: afacerea.

Primul act de agresiune, chiar înainte de lovitură, este diplomația, ceea ce înseamna de fapt comerțul cu timpul. Ea joacă dragostea în absența iubirii, dorința prin respingere. Dar e ca o pădure în flăcări traversată de un râu: apa și focul abia se ating, dar apa este sortită să înece focul, iar focul forțat să volatilizeze apa. Schimbul de cuvinte servește doar pentru a trage de timp înainte de schimbul de lovituri, pentru că nimănui nu îi place să primeasca lovituri și tuturor le place să câștige timp. Există o rațiune pentru care anumite specii nu ar trebui să se întâlnească niciodată față în față, în singurătate. Dar pământul este prea mic, oamenii prea mulți, incompatibilitățile prea dese, orele și locurile întunecate și deșerturile prea numeroase pentru a mai exista loc și pentru rațiune. (Bernard - Marie Koltès – autor)

Regizor, scenograf și director de teatru, Alain Timár, conduce Théâtre des Halles din Avignon, vestitul oraș gazdă al Festivalului Internațional de Teatru, unul dintre cele mai importante și mai vizibile evenimente contemporane, dedicate artelor spectacolului din lume.

Deținător a multiple premii și distincții onorifice, Alain Timár a realizat peste 60 de producții în Franța și pe numeroase scene din toate colțurile lumii. Invitat în mai multe rânduri în cadrul Festivalul de teatru de la Avignon, cunoscutul regizor mărturisește deschiderea sa către lume în viziunile sale artistice și montează spectacole în diferite țări și versiuni lingvistice: mandarină, cantoneză, engleză sau chiar chineză. Acestea includ, printre altele: „În așteptarea lui Godot” de Samuel Beckett în Tagalog din Manila (Filipine), „Regele Moare” de Eugène Ionesco în engleză la Singapore, în cantoneză la Hong Kong și în mandarină la Shanghai, „Rinocerii” de Eugène Ionesco în maghiară la Budapesta și în coreeană la Seul.

Creațiile sale sunt literalmente inspirate de această bogăție culturală, însuși Alain Timár definindu-se ca o persoană cosmopolită care consideră barierele o provocare, în demersul său artistic reușind „să desființeze frontierele fictive sau reale”.

BILETE DISPONIBILE
In acest moment nu sunt bilete disponibile.
© Copyright Ticket Technologies 2024. Toate drepturile rezervate.