Afis flashdace

Flashdance -spectacol de jazz si dans contemporan (omagiu Irene Cara)

 

Flashdance -spectacol de jazz si dans contemporan (omagiu Irene Cara)

Spectacol caritabil in sprijinul stabilimentului din Dumbrava, Bihor, proiect Viorel Pasca

 

Un nou proiect inedit, dupa opera de balet Spargatorul de Nuci, este Flashdance (Stralucirea dansului) un spectacol inedit unde se intrepatrund armonios jazz ul si dansul contemporan.

 

Astfel Anette Classic Dance Oradea prin ansamblul de balet si dans (grupa de performanta) a transpus in scena filmul respectiv musicalul Flashdance (1983) ca un omagiu celei care a fost Irene Cara.

 

Alex Owens, în vârstă de 18 ani, lucrează ca sudor ziua și ca dansator într-un club de noapte, cultivând visul de a intra în Academia de Dans din Pittsburgh. Se antrenează non-stop, dar când merge la școală pentru a se înscrie la o audiție, se descurajează și renunță. Într-o noapte, în clubul unde cântă și danseaza îl întâlnește pe Nick Hurley, șeful său din fabrică. Cei doi se plac, dar Alex nu crede că este corect să înceapă o relație cu șeful său. În următoarele câteva zile, un personaj dubios, Carlos, încearcă să-i convingă pe Alex și pe prietena sa Jeanie să meargă la muncă la clubul său de noapte. Fetele refuză, dar numai intervenția lui Nick îl va face pe Carlos să renunțe, care a trecut acum la amenințări. Așa că Alex începe să se întâlnească cu Nick și în curând cei doi se vor găsi legați într-o poveste de dragoste pasională. Între timp, Alex află că a fost admisă la o audiție a Academiei de Dans datorită recomandării lui Nick. Cu o mie de îndoieli se prezintă la audiție. Și chiar dacă emoția o face să rateze primul pas, cu curaj începe din nou și se lansează în coregrafia ei captivantă: o combinație de dans clasic, modern și breakdance care îi permite să primească admiterea.

 

 

Spectacolul este caritabil așadar vom incerca din nou sa aducem o raza de speranță pentru cei care întâmpină neajunsuri. Donatiile care se vor strange la fata locului repectiv o parte din incasarile spectacolului vor fi directionate care stabilimentul din  Dumbrava, Bihor, proiect Viorel Pasca.

 

La ora actuală în Dumbrava sunt îngrijiți 400 de bolnavi și bătrâni fără adăpost, fără familii sau abandonați de acestea. Sunt trimiși în pare parte de către spitale din toate județele țării deoarece nu se găsește în alta parte loc pentru ei. Având în vedere că o mare parte sunt imobilizați la pat, fără venituri și neavând alte posibilități, Dumbrava le ofera acestora adăpost, trei mese pe zi, tratament medical și îngrijirea de care au atâta nevoie. Veniturile stabilimentului sunt doar din donații pe care unii oameni aleg sa le ofere fiind astfel parte a activității de la Dumbrava.

 

In 2019 a fost prima școală de balet și dans din urbe si judet care a reușit sa transpună în scenă opera de balet Spărgătorul de Nuci, din distribuția acesteia făcând parte atât copii cat și adulți. Premierea a avut un impact răsunător astfel că distribuția s-a mai prezentat o data in fata publicului. Într-adevăr s-a dovedit că Oradea are nevoie de cultura și de artă. Ambele spectacole au fost caritabile astfel că o parte din donațiile făcute la fata locului cat și o parte din încasări au mers către sprijinirea unor organizații nonprofit care sprijină anumite segmente din comunitate.

 

 

Regia/coregrafia: Toth Ana Maria

 

BILETE DISPONIBILE
In acest moment nu sunt bilete disponibile.
© Copyright Ticket Technologies 2024. Toate drepturile rezervate.