Ordean repro afis

Festivalul National de Rock 2020 - Aniversare Adrian Ordean

FESTIVALUL NATIONAL DE ROCK 2020
ANIVERSARE ADRIAN ORDEAN
45 DE ANI DE ACTIVITATE
21 noiembrie, ora 19.30, Sala Palatului



În data de 21 noiembrie 2020, Sala Palatului din București găzduiește un spectacol eveniment marcat de împlinirea a 45 de ani de activitate a marelui chitarist si compozitor Adrian Ordean.


Dotat și talentat instrumentist rock , mare chitarist, compozitor  de marcă ai muzicii ușoare românești, unul dintre cei mai prolifici compozitori români și inginer de sunet, născut la Sibiu, pe 10 martie 1955, Ordean este cel ce a inventat trupa A.S.I.A. și a făcut din Compact un brand pe scena pop-rock-ului.  Majoritatea formațiilor românești din anii ᾽80 și ᾽90 au înregistrat în studioul său, Migas Real.


Anul acesta Adrian Ordean implineste 65 de ani de viata si 45 de ani de cariera, si DUPA ANI SI ANI…(titlu simbol al unuia din hiturile compactine, care l-a facut celebru) , isi serbeaza cariera cu un spectacol legenda, unde se reunesc pe scena fosti membri ai trupelor in care el a activat, pentru care a compus, pentru care a orchestrat  si artisti cu care a cantat de- a lungul vietii.

Spectacolul este un maraton din trecut pana in prezent, si aduce pe scena o parte din evolutia muzicii poprock din Romania. Montajul video, povestile, momentele surpriza si hiturile vor face din acest elegant spectacol o adevarata GALA A MUZICII POPROCK.


Veti canta impreuna hiturile celebre compuse de Adrian Ordean: Ia cu tine si inima mea, Trenul Pierdut, Pseudofabula, Cine esti tu oare, Sa te gandesti la mine, Zilele, Pe tine te visez mereu, Singur te caut in noapte, Dupa ani si ani... alaturi de mari voci ale muzicii poprock din Romania.


Invitati in acest grandios spectacol sunt: Compact B, Schimbul 3 by Adrian Ordean, Pact, Trupa Ordean, Amadeus, Asia, Compact, Rosu si Nesgru, Sfinx Experence, Riff, Grup 74 si Sens Unic, Stereo precum si Mihai Pocorschi, Dan Bitman, Tavi Colen, BodoVladimir Pocorschi, Tudor Turcu, Rares Dragomir, Nicu Patoi, Mugurel Vrabete, Silvia Dumitrescu, Eugen Caminschi si Florin Laghia.


Prezentatori sunt Liviu Zamora, Bebe Astur, Dan Helciug si Emma Stefan.


Adi Ordean pătrunde în lumea muzicii rock alături de primul său grup, STEREO, constituit la Brașov în toamna 1976 chiar de cate el insusi . În 1977, STEREO obține premiul I la Festivalul interjudețean ”Primul ghiocel”, aceleși la care juriul îi ocordă lui Adrian Ordean ”Premiul Uniunii Compozitorilor pentru ”concepția originală” a pieselor sale” (conform ”Disco Ghid Rock” (Ed a 2-a, Editura Muzicală, București, 1979). Pentru Adrian Ordean începe o nouă etapă odată cu transferul la grupul brașovean GRUP 74. Gabi Gomboș în cartea ”Rock ᾽n Zarnești” scrie astfel despre GRUP 74:”Următoarea mișcare, semnificativă, de personal se produce în 1981 când sibianul Adrian Ordean , este cooptat la chitară solo, în locul fondatorului Alexandru Albiter. Acesta scrie: ”În iarna lui 1981 eu am părăsit “GRUP74” pentru a veni la Bucureşti, unde am format trupa “Sens Unic”şi, incredibil, în locul meu în “GRUP74”a venit Adi Ordean, care în scurt timp a ridicat trupa la nivel naţional cu piese noi şi un meritat loc 3 la Festivalul Arhitecturii “Club A”din acel an.


O alta etapa din viata lui muzicala, vizează constituirea formației RIFF alături de Florin Grigoraș și trecerea definitivă la stilul hard & heavy, cu care participa la multe turnee si festivaluri.


Transferat în București locul unde se ia, de zeci de ani, pulsul rock-ului național, Adrian Ordean cântă în 1981 cu trupa SENS UNIC, împreună cu muzicicieni extrem de dotați ai perioadei.


La finele anului 1981, Adrian Ordean ”dă curs invitației lui Liviu Tudan, de a se alătura grupului ROȘU ȘI NEGRU. Aici va cânta de-a lungul timpului, până-n anul 1988. Iată relatată sosirea la ROȘU ȘI NEGRU a lui Adrian Ordean:  ”unul din cei mai rafinați și rapizi chitariști pe care îi avem” după cum scrie Paul Nancă în Almanahul BTT ”Vacanța ᾽83”, venit în noiembrie 1981 în locul lui Nuțu Olteanu. Adrian Ordean: ”Veneam de la RIFF / GRUP ᾽74 / SENS UNIC din București, când, în 1981 m-a chemat Tudan la Roșu și Negru. Abia atunci am înțeles eu ce-i aia o trupă adevărată. Eu voiam chităreală, solouri, unisoane, terțaje, dar ei viraseră deja spre rock-ul comercial, inclusiv pe partea vizuală a spectacolului,…., ajungând până la urmă să compun unul dintre cele mai cunoscute cântece ale trupei, care era de fapt o piesă pop, Pseudofabula”.


În 1988, Adrian Ordean părăsește formația ROȘU ȘI NEGRU pentru a se integra în faimosul band COMPACT și pentru a cânta, până în 1996, alături de Teo Peter (bss), Emil Laghia (gtr), Aurel Vasilescu (drms), Vlady Cnejevici (kbs) și Leo Iorga.(vcls), în așa numitul COMPACT B despre care muzicianul spune azi așa: Trebuie să fac o mică observație... am cântat 8 ani la formația Compact...nu am avut niciodată în această perioadă vreun afiș, vreun LP, CD sau casetă cu alt nume...Simplu, COMPACT”.


În 1991 apare LP-ul ”Compact III” cu subtitlul ”Cine ești tu oare” (Adrian Ordean semnând muzica și versurile la piese ca Trenul pierdut, Singur în noapte, Să te gândești la mine, Cine ești tu oare…) În 1994 apare Compact - Mă voi întoarce (După ani și ani) În 1996 apare CD-ul Compact '88-'95 Adrian Ordean scrie toată muzica trupei Compact în perioada 1988-1986.


În 1996 părăsește grupul Compact, ocupându-se de studioul de înregistrări. Formează și activează în perioada 1996 - 2000, in paralel cu trupa SCHIMBUL 3, împreună cu Leo Iorga.  În 1996 apare albumul electric ”Schimbul 3” la Tempo Music, casa de discuri a lui Gyuri Pascu. În 1998 apare albumul care se numește "Schimbul 3 unplugged".


Adrian Ordean, în calitate de sound designer și orchestrator la studioului Migas Real Compact (care în 1997 trece în proprieta sa) alcătuieșe și produce trupa pop A.S.I.A, apărută în martie 1999, când muzicianul are ideea de a concepe un proiect muzical ce implica o formație de fete. ”Ordean a fost compozitorul tuturor pieselor formației dance care a făcut carieră în perioada de după 2000, fiind considerat cel mai bun grup de fete,”girls band”, scrie presa vremii.


In 2000 înființează grupul Amadeus. ”In toamna anului 2000, compozitorul Adrian Ordean a avut să-și împlinească un vis: să formeze o trupă exclusiv instrumentală dar în același timp extrem de actuală, combinând ritmurile pop-dance cu virtuozitatea instrumentelor clasice. Trupa Amadeus scoate pe piață cinci discuri conținând piese scrise de Adrian Ordean ”


În mai 2012, Adrian Ordean înființează formația ORDEAN si trece pe scena mare.
Din toamna anului 2012, Adrian Ordean cântă cu trupa LEO IORGA & ORDEAN, care in decembrie 2012 devine prin contractual cu CASA DE DISCURI ROTON, PACT by LEO IORGA & ADI ORDEAN. La 16 ani după ce au apucat-o pe căi diferite, doi artişti de legendă ai României colaborează din nou. Leo Iorga şi Adrian Ordean revin pe scenă pentru a aduce în atenţia fanilor hituri cunoscute din perioada 1988-1996, compuse de Adrian Ordean.  Acest duo care a făcut legendă în rock-ul românesc în perioada în care a cântat în COMPACT se întoarce, „după ani şi ani”, oferind o adevărată revelaţie în muzica de gen. În aprilie 2014, trupa PACT lansează albumul Numărul Unu, cu compozitiile lui Adrian Ordean.


Povestea merge mai departe si in 2017 apare COMPACT B unde se reunesc pe scena  fosti membri care au activat sub numele de Compact si SCHIMBUL3 by ADRTIAN ORDEAN proiect unde sunt interpretate piese compuse de Adi de-a lungul timpului.


“Aniversarea a 45 de ani de carieră este un milestone pe care nu îl puteam ignora. Atât publicul român, cât și sarbatoritul, aveau nevoie de o celebrare grandioasă așa cum va fi acest concert. Noi l-am conceput ca o punte între generații, un show special unde își dau întâlnire mari nume ale scenei muzicale românești și care va genera multă emoție”, ne-au declarat organizatorii evenimentului.

Concertul aniversar va avea loc în data de 21 noeimrbie 2020, ora 19.30 la Sala Palatului din București, biletele putând fi achiziționate online pe blt.ro.

BILETE DISPONIBILE
In acest moment nu sunt bilete disponibile.
© Copyright Ticket Technologies 2024. Toate drepturile rezervate.