Jazz duminica afis

Festivalul International de Jazz "Johnny Raducanu" - Ziua lll

Consiliul Judetean Braila si Centrul Judetean pentru Conservarea si Promovarea Culturii Traditionale Braila organizeaza in perioada 21-23 octombrie 2022, editia a IX-a  a Festivalului International de Jazz Johnny Raducanu.


        Festivalul este organizat in scopul omagierii ilustrului brailean, Johnny Raducanu, a perpetuarii operei sale si a personalitatii sale artistice distincte. Marea sa dragoste pentru orasul Braila, intrecuta doar de dragostea pentru muzica, atentia acordata constant tinerilor creatori sau interpreti de jazz sunt celebrate anual in cadrul Festivalului.


        Festivalul-concurs este un eveniment anual, competitiv, organizat de Consiliul Judetean Braila, Centrul Judetean pentru Conservarea si Promovarea Culturii Traditionale Braila si are drept scop descoperirea si promovarea noilor talente interpretative.


        De-a lungul timpului, in cadrul  acestui eveniment competitiv, a fost acceptata, pe scena, doar prestatia live, atat pentru concurenti cat si pentru recitalistii ce au fost acompaniati, timp de 8 editii, de exceptionalul band condus de maestrul Andrei Tudor, un profesionist in domeniul muzicii jazz si nu numai, compozitor, orchestrator, dirijor, si producator muzical.


    Si aceasta editie  a Festivalului international de jazz se desfasoara pe doua sectiuni: concurs si recitaluri sustinute de artisti prestigiosi ai genului, dupa cum urmeaza:


Vineri, 21 octombrie 2022
•    Concert  The Rolling Sounds & Irina Popa;
•    Concert Baptiste Stanek Trio;
•    Recital Walter Ricci


Sambata, 22 octombrie  2022
•    Recital Baptiste Stanek (castigatorul editiei 2021);
•    Concert Michael Cretu Trio


Duminica, 23 octombrie 2022
•    Concert Alice Zawadzki Trio;
•    Concert Teodora Brody  Enache TrioThe Rolling Sounds & Irina Popa
Prin prezenta scenica, verva si dezinvoltura cu care canta si interactioneaza cu publicul, determinandu-l de cele mai multe ori  sa se ridice de pe scaune si sa danseze, THE ROLLING SOUNDS & IRINA POPA va invita sa nu ratati show-ul exploziv de pop-rock-jazz, o colaborare a claviaturistului Cornel Cristei, inspiratul compozitor si aranjor,  cu Irina Popa, considerata, atat de fani, cat si de comentatorii de specialitate, ca una dintre cele mai valoroase si autentice voci de pop-rock-jazz din tara noastra, cu o prezenta scenica pur si simplu electrizanta in piese dinamice.


Baptiste Stanek Trio
Un proiect muzical alcatuit din Tabea Kind (contrabas), Vaclav Palka (tobe) si Baptiste Stanek (saxofoan), ce combina fortele si talentul celor trei membri in calatoria prin taramurile jazz-ului.
Spatiul, miscarea si emotia sunt cuvintele cheie ale trioului.
Un jazz de avangarda care imbina folk, free jazz si improvizatie.


Walter Ricci
Walter Ricci a fost captivat de jazz si de numeroasele sale stiluri de cand a inceput sa auda giganti vocali precum Frank Sinatra, Tony Bennett si Ella Fitzgerald la varsta de 8 ani. Si-a lansat cariera profesionala la 14 ani, cu concerte in cluburi italiene proeminente. In 2006, Ricci a primit Premiul Nazionale Massimo Urbani ca recunoastere a talentului sau in crestere. Mai tarziu a facut turnee cu saxofonistul Stefano Di Battista in Franta, Spania si Elvetia. Ricci a cantat in festivaluri din toata Italia si la Dizzy’s Club Coca-Cola din New York. Ricci a colaborat cu Mario Biondi, Jerry Weldon, Emmet Cohen si Gregory Hutchinson.


Baptiste Stanek

Castigatorul editiei 2021 a Festivalului International de jazz Johnny Raducanu,  tanar saxofonist, clarinetist si flautist, Baptiste Stanek este pasionat de jazz si improvizatie inca din copilarie, influentat de muzica lui John Coltrane, Brad Meldhau, Thelonious Monk, Beatles, ce a  cantat cu muzicieni importanti de jazz ai scenei mondiale precum Brad Mehldau, Nduduzo Makhatini, David Virelles, Seamus Blake, Guillermo Klein, Domenic Landolf, Jorge Rossy, Franck Tortiller, Denis Badault, Ole Morton Vaganpe  si pe care  il puteti auzi in multe trupe precum Orchestre National de Jazz, Baptiste Stanek trio, Noe Clerc si Baptiste Stanek, Fifi's Spaceship, Asteria collectif.

Michael CretuTrio este un proiect muzical alcatuit din muzicieni consacrati in sfera muzicii creative, un jazz contemporan, o reprezentare artistica a relatiei vitale dintre om si sunet.
Michael Cretu, nepotul regretatului Johnny Raducanu, este compozitor, contrabasist si director muzical. Pe langa faptul ca canta in mod regulat ca solist si cu Michael Cretu Jazz Trio, el conduce Manchester International Roots Orchestra.

Alice Zawadzki Trio
Celebra si premiata cantareata, violonista, pianista si compozitoare Alice Zawadzki, isi prezinta trio-ul cu doi dintre cei mai distinsi muzicieni din Londra, Fred Thomas (multi-instrumentist) si Misha Mullov-Abbado (contrabas), reunirea a trei muzicieni a caror sinergie clara este rezultatul muncii de aproape un deceniu impreuna, bazand si celebrand succesele tot mai mari si abilitatile singulare ale membrilor sai – Fred Thomas, al carui album solo exceptional recent pentru ECM a primit 5 stele de la Gramophone Magazine si Misha Mullov-Abbado, a carei statura continua ca basist extraordinar si compozitor a obtinut comisii de la BBC Concert Orchestra.

Teodora Brody  Enache Trio
Cu o cariera de peste 20 de ani in lumea jazz-ului si cu 14 discuri la activ, de la jazz, klezmer, etno jazz, la proiecte speciale (Teodora Brody  Enache Trio), Teodora Enache-Brody s-a reinventat continuu, abordand jazzul si world music in moduri din ce in ce mai speciale.


Formata in jazz-ul clasic, Teodora i-a idolatrizat pe Ella Fitzgerald si Miles Davis. A devenit apoi un pionier al genului etno-jazz in Romania, cantand  Doina romaneasca pe cele mai mari scene de jazz din lume si devenind unul dintre initiatorii etno-jazului din Romania.

Publicul prezent in incinta Casei Tineretului Braila-locul de desfasurare al evenimentului va avea oportunitatea de a-si largi orizontul cultural si de a patrunde in acest spatiu muzical, stimulat de  muzica marelui Johnny Raducanu cat si de jazz-ul standard contemporan.
Biletele se pot procura atat online cat si de la Agentia de bilete a Centrului Judetean pentru Conservarea si Promovarea Culturii Traditionale Braila, Piata Traian, nr 2, Mun.Braila

BILETE DISPONIBILE
In acest moment nu sunt bilete disponibile.
© Copyright Ticket Technologies 2023. Toate drepturile rezervate.