Sambata afis

Festivalul International de Jazz "Johnny Raducanu" - Ziua II

Festivalul Internațional de jazz Johnny Răducanu - ediția a X-a, 20-22 octombrie 2023

 

Consiliul Judeţean Brăila prin Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Brăila  și Primăria Mun. Brăila organizează în perioada 20-22 octombrie 2023, ediția a X-a  a Festivalului Internaţional de Jazz Johnny Răducanu.

 

Festivalul este organizat în scopul omagierii ilustrului brăilean, Johnny Răducanu, a perpetuării operei sale și a personalității sale artistice distincte. Marea sa dragoste pentru oraşul Brăila, întrecută doar de dragostea pentru muzică, atenţia acordată constant tinerilor creatori sau interpreţi de jazz sunt celebrate anual în cadrul Festivalului.

 

De-a lungul timpului, în cadrul  acestui eveniment competitiv, a fost acceptată, pe scenă, doar prestația live, atât pentru concurenți cât și pentru recitaliștii ce au fost acompaniați, timp de 9 ediții, de excepționalul band condus de maestrul Andrei Tudor, un profesionist in domeniul muzicii jazz si nu numai, compozitor, orchestrator, dirijor, și producator muzical.

 

Și această ediție  a Festivalului international de jazz se desfășoară pe doua secțiuni: concurs și recitaluri susținute de artiști prestigioși ai genului, după cum urmează:

 

Vineri, 20 octombrie 2023

  • Concurs
  • Concert Michael Cretu Trio;
  • Concert Luiza Zan Quintet;

 

Sâmbătă, 21 octombrie  2023

  • Concurs
  • Concert Bruno Heinen Trio;
  • Concert Vali Boghean Band;

 

Duminică, 22 octombrie 2023

  • Gala de decernare a premiilor
  • Concert Mircea Tiberian si Nadia Trohin;
  • Concert Florin Niculescu invită Trio Petrică Andrei.

 

 

Michael Crețu Trio este un proiect muzical alcătuit din muzicieni consacrați în sfera muzicii creative, un jazz contemporan, o reprezentare artistică a relației vitale dintre om și sunet.

Componență trio: Contrabas-Michael Crețu; Pian- Ed Barnwell; Tobe- Myke Wilson

 

Luiza Zan Quintet

Un concept muzical si estetic vizual nou, un proiect muzical, un cvintet de muzicieni tineri, o împletire între fusion jazz şi American folk music, R&B, bossa nova şi jazz standards

Componenţa cvintetului: Luiza Zan – voce; Vlad Briciu – pian; Răzvan Florescu – vibrafon, percuţii; Dimitrie Cristian Milea – chitară bas;Anthony Ebenecer Gutierrez Cesar – tobe.

 

Bruno Heinen Trio

Un proiect muzical ce combină forțele și talentul celor trei membri în călătoria prin tărâmurile jazz-ului. Spațiul, mișcarea și emoția sunt cuvintele cheie ale trioului.

Componență trio: Bruno Heinen – pian; Andrea Di Biase - bass; Gene Calderazzo - tobe

 

Vali Boghean Band

Un jazz de avangardă cu trei direcții muzicale: folk-jazz-fusion, ethno-balkanic, pop-ballads, inspirate din istoria și folclorul autentic, o echipă, din cei mai profesioniști și talentați instrumentiști, cu devotament pentru muzică și cultură.

 

Mircea Tiberian (pian) și  Nadia Trohin (voce)

Un proiect muzical, ce a debudat în anul 2011, când cei doi au înregistrat albumul “La margine de Bucureşti, avandu-i in componență pe Mircea Tiberian- compozitor și pianist de jazz cu o vastă activitate concertistică si Nadia Trohin- o artistă cu o personalitate bine conturată în peisajul jazzului autohton, ce s-a reinventat continuu, abordând jazzul și world music în moduri speciale.

 

Florin Niculescu invită Trio Petrică Andrei

Un proiect muzical  cu compoziții inedite, originale,  o colaborare specială de înaltă ținută artistică,  un concert definit prin echilibru specific jazz-ului classic, cu un lexic muzical modernizat, cu o viziune avangardistă, originală și măiestoasă.

Componență: Florin Niculescu-vioară: Petrică Andrei-Pian;Vlad Popescu-tobe; Ionuț Baraga-contrabas

 

 

Biletele se pot procura atat online cât și de la Agenția de bilete a Centrului Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Traditionale Braila, Piata Traian, nr 2, Mun.Brăila

BILETE DISPONIBILE
In acest moment nu sunt bilete disponibile.
© Copyright Ticket Technologies 2024. Toate drepturile rezervate.