Afis disparitii

Disparitii

de Elise Wilk

Teatrul „Andrei Mureșanu” Sfântu Gheorghe

 

 

Echipa de producție:

Regia: Cristian Ban

Scenografia:  Irina Chirilă

 

Distribuţia: Costi Apostol, Sebastian Marina, Anca Pitaru, Elena Popa, Mădălina Mușat, Iulian Trăistaru

 

Spectacolul „Dispariții” este realizat după un text scris de Elise Wilk, în regia lui Cristian Ban. În stilul său caracteristic, care combină armonios umorul cu notele serioase, regizorul Cristian Ban aduce în fața publicului povestea unei familii de sași din România, pe care contextele valabile în anumite momente ale parcursului său existențial o obligă să trăiască separat.

 

„Spectacolul va fi o întâlnire foarte intimă între public și povestea unei familii de sași din România, începând cu 1944 până în prezent. E un text foarte special și mă bucură că, după mulți ani în care am căutat să lucrăm împreună, colaborarea cu Elise se întâmplă tocmai la Sf. Gheorghe, cu trupa cu care aș avea curaj să fac orice spectacol”, spune regizorul Cristian Ban.

 

„Astfel, „Dispariții” de la Teatrul „Andrei Mureșanu” din Sfântu Gheorghe face recensământul unei familii de sași în trei puncte de cotitură istorică: 1944, 1989 și prezentul. Mâna de regizor a lui Cristian Ban este blândă, dar precisă: pune degetul pe vânătăi universale, dar o face fără tăiș, înlocuind resentimentele și furiile clasice cu nostalgie resemnată și amărăciune cuminte. Și, deși aerul miroase a flori de tei în amintiri, montarea nu face nicio secundă pledoaria comunismului. În fapt, întreg spectacolul conține o candoare nebănuită pe sub austeritatea vremii și sărăcia voită a decorului.” – Raluca Cîrciumaru

BILETE DISPONIBILE
In acest moment nu sunt bilete disponibile.
© Copyright Ticket Technologies 2023. Toate drepturile rezervate.