Frica virginia wolf afis braila

Cui i-e frica de Virginia Woolf?

„Cui i-e frică de Virginia Woolf?” în turneul național „Manifest pentru dialog” susținut de BRD – Groupe Société Générale.

 

Ofelia Popii, Marius Turdeanu, Cezara Crețu și Horia Fedorca, cei patru actori ai naționalului sibian care dau viață personajelor din spectacolul „Cui i-e frică de Virginia Woolf?”, de Edward Albee, regia Andrei și Andreea Grosu, vor ajunge la începutul acestui an în șase orașe din România, în cadrul turneului național „Manifest pentru dialog” susținut de BRD – Groupe Société Générale. Turneul național „Manifest pentru dialog” va începe duminică, 16 februarie 2020, la Târgu Jiu, va continua în București (18 februarie 2020), Brăila (20 februarie 2020), Galați (21 februarie 2020), Târgu Mureș (25 februarie 2020), Cluj-Napoca (27 februarie 2020) și se va încheia cu o ultimă reprezentație susținută la Sibiu, în data de 8 martie 2020.

„Manifest pentru dialog” ajuns în cel de-a cincilea an  
Turneul național „Manifest pentru dialog” este un proiect implementat de Teatrul Național „Radu Stanca” Sibiu, în parteneriat cu Festivalul Internațional de Teatru de la Sibiu și Departamentul de Artă Teatrală din cadrul ULBS, cu sprijinul BRD - Groupe Société Générale. Anul 2020 marchează cel de-a cincilea an în care acest turneu național este organizat. În edițiile precedente ale turneului au fost prezentate spectacolele „Antisocial”, regia Bogdan Georgescu (2015), „#minor”, regia Bogdan Georgescu (2016),„Familii”, regia Eugen Jebeleanu (2017), „Perfect compus”, regia Alexandra Badea (2019).

„De un număr important de ani, TNRS a dezvoltat împreună cu FITS programul „Manifest pentru dialog”, pentru încurajarea și susținerea regizorilor tineri care fac performanță la nivelul creației teatrale din România și din lume. Acestui demers i s-a alăturat și școala de teatru de la Sibiu, care a dorit să implice studenții masteranzi, astfel încât educația artistică în zona masterului să aibă sens și în România. Avem mai mult decât un parteneriat, avem o viziune împreună cu BRD, o colaborare strategică ce a venit din dorința de a investi în tineri și într-o societate mai bună. De cinci ani, cu sprijinul BRD, reușim să prezentăm producții ale TNRS într-un amplu turneu național.  

Este o datorie de onoare pentru noi să menționăm complexitatea acestei colaborări, cu atât mai mult cu cât programul „Manifest pentru dialog” este doar unul dintre proiectele dezvoltate împreună cu BRD. Un alt program vizionar gândit pentru toți tinerii și copiii din Romania, dar și pentru toți cei care păstrează copilăria în suflet, indiferent de vârstă, este muzeul digital Micro-Folie (inaugurat acum trei ani, în cadrul FITS, și pe care am reușit să îl permanentizăm la Sibiu), un muzeu care deschide lumea tuturor celor care îl vizitează, un muzeu digital care permite vizitarea de la Sibiu a celor mai importante 12 muzee și instituții culturale din Franța. În același timp, atât FITS, cât și zona de cercetare artistică din cadrul școlii doctorale de la Sibiu au găsit în BRD un partener serios.

Împreună, prin programul „Manifest pentru dialog”, putem să ducem într-un turneu național spectacolul „Cui i-e frică de Virginia Woolf?”, regizat de doi tineri regizori români care, în pofida tinereții lor, au reușit să construiască ceva serios în Romania. Au construit unteatru care este și destinația muncii uneori de o viață a creatorilor, dar UNTEATRU este și numele acestui teatru nou unde tinerii actori bucureșteni din zona independentă reușesc să întâlnească nume sonore ale creației artistice din România și din lume. Mă refer la Andrei și Andreea Grosu care au venit cu o propunere minunată, făcând posibil ca din întâlnirea a doi tineri absolvenți ai școlii românești de teatru și a doi mari actori ai Sibiului și ai României – Ofelia Popii și Marius Turdeanu – să ia naștere un spectacol emblematic. Un spectacol excepțional care arată dimensiunea prestației artistice a doi actori în culmea maturității lor și a doi tineri care au pornit în viață având aceste exemple.

Ne vom opri în orașele Târgu Jiu, București, Brăila, Galați, Târgu Mureș, Cluj-Napoca și Sibiu, iar în fiecare din aceste orașe ne vom întâlni cu elevii liceelor de artă. De asemenea, pe lângă atelierele din fiecare liceu, vom avea un dialog și cu viitorii posibili studenți la teatru, studii teatrale, management cultural, pedagogie teatrală, coregrafie, astfel încât excelența pe care am stabilit-o la Sibiu (prin interconectarea Festivalului Internațional de Teatru, Teatrului Național „Radu Stanca”, Bursei de spectacole și studiilor teatrale) să poată produce aceasta emulație de care România are atât de multă nevoie. Încă o dată, plecăciune tuturor celor care ne-au sprijinit și ne sprijină în acest program vizionar unic în România!” Constantin Chiriac, Director General al Teatrului Național „Radu Stanca” Sibiu, Președinte al Festivalului Internațional de Teatru de la Sibiu


Caseta artistică a spectacolului „Cui i-e frică de Virginia Woolf?”
Autor:Edward Albee
Regia: Andrei și Andreea Grosu
Scenografia: Vladimir Turturica
Manager proiect: Claudia Maior
Distribuție: Ofelia Popii (Martha), Marius Turdeanu (George), Cezara Crețu (Honey), Horia Fedorca (Nick)
Durata aproximativă: 1H 50MIN

BILETE DISPONIBILE
In acest moment nu sunt bilete disponibile.
© Copyright Ticket Technologies 2023. Toate drepturile rezervate.