Crai nou afis 1dec

Crai nou

operetă de Ciprian Porumbescu
 

Crai nou este prima operetă românească, scrisă cu pasiune și dragoste de țară de marele nostru compozitor, Ciprian Porumbescu. Crescut și educat în dragoste de țară, Ciprian Porumbescu își afirmă de timpuriu spiritul patriotic. La doar 18 ani participă alături de Mihai Eminescu, Ioan Slavici, A.D. Xenopol, uimind asistența cu minunatul său cântec de vioară, la aniversarea a 400 de ani de la sfințirea Mănăstirii Putna, prima serbare a marelui Voievod Ștefan cel Mare, a trecutului românilor și, în același timp, o chemare spre mântuirea neamului, spre întregire și independență. Folosind drept libret comedia Crai nou a lui Vasile Alecsandri ce proiectează, pe un fundal de basm, mitul că dorințele tinerilor îndrăgostiți se împlinesc odată cu apariția Lunii noi, a Craiului nou al nopții înstelate, Porumbescu realizează o compoziție veselă, optimistă, senină, inundată de vis, tandrețe și melancolie.

Conform informarii 1544/08.03.2020 emise de Ministerul de Interne, directia pentru Situatii de Urgenta, evenimentele cu peste 1000 de participanti sunt suspendate temporar pana la data de 31.03.2020.

Evenimentele cu peste 1000 de locuri vor fi reprogramate dupa aceasta data, biletele ramand valabile pentru accesul la noua reprezentatie.

Acest spectacol nu este afectat direct de aceasta decizie, fie din cauza capacitatii sub 1000 de locuri fie din cauza datei de desfasurare, riscul conform tabelului fiind oricum moderat/redus.

Daca aveti deja bilete achizitionate si acest spectacol va suferi vreo modificare, veti fi instiintat prin sms.

Documentul oficial poate fi consultat aici: Comunicat ISU

BILETE DISPONIBILE
In acest moment nu sunt bilete disponibile.
© Copyright Ticket Technologies 2020. Toate drepturile rezervate.