Craciun de poveste afis

Craciun de poveste - Concert De Gala - Romanian Symphony Wind Orchestra

Craciun de poveste - Concert De Gala - Romanian Symphony Wind Orchestra 
Dragi iubitori ai muzicii de calitate, avem placerea de a va anunta un eveniment extraordinar, care va aduce magia muzicii simfonice la viata intr-un cadru unic si grandios. In data de 21 decembrie 2025, la Sala Circului Metropolitan, va avea loc un concert de gala cu titlul „Craciun de poveste – Concert De Gala”, sustinut de Romanian Symphony Wind Orchestra. Acest eveniment promite sa fie o seara memorabila, dedicata celor care apreciaza muzica de calitate si atmosfera regala a marilor capitale muzicale ale lumii.

 


Concertul de gala intitulat sugestiv ,,Craciun de poveste" aduce in atentia publicului unica orchestra simfonica de suflatori din Romania ,,Romanian Symphony Wind Orchestra", sub bagheta dirijorului Mihai Mircea Spanu.
Concertul de gala va cuprinde muzica festiva din capitala mondiala a muzicii, Viena, intr-o interpretare inedita, ce va reuni sonoritatile specifice ale orchestrei simfonice de suflatori, vocea de catifea a Mezzosopranei Lacramioara Crihana si a tenorului Paul Celmare. 

 


Evenimentul artistic extraordinar va avea loc in data de 21 decembrie 2025, in cadrul Salii Circului Metropolitan Bucuresti, incepand cu orele 19:00. 

 


Mezzoprana Lacramioara Crihana este solist vocal de opera – opereta si Doctor in muzica. A castigat numeroase premil nationale siinternationale, evidentiindu-se in turnee in Germania, Austria, Elvetia sau Italia. A sustinut concerte la Ateneul Roman Bucuresti, Radiodifuziunea Romana, Ambasada Ungariei, Ambasada Rusa, Palatul Regal Bucuresti, Muzeul National "George Enescu - Bucuresti, Ministerul Culturii. A participat la masterclasses cu: Eva Marton (Austria), Lavinia Chereches (Germania), George Crasnaru (Romania), Dietrich Fischer Dieskau (Germania), Toma Popescu (Romania), Vasile Moldoveanu (Romania), Giuseppe Sabatini (Italia), Riccardo Zanellato (Italia). Lacramioara Crihana are un repertoriu divers care contine opera, opereta, musical, vocal-simfonic. Printre rolurile de succes se numara Amneris din opera "Aida" - G. Verdi, Carmen din opera  "Carmen" - G.Bizet,  Azucena din opera "II trovatore" - G.Verdi.

 


Tenorul Paul Celmare este absolvent al Facultatii de Arte din Galati, urmand desavarsirea pregatirii muzicale si a stilului interpretativ la Facultatea de Interpretare, Compozitie si Studii Muzicale Teoretice a Universitatii de Arte „George Enescu” din Iasi. Tenorul a fost remarcat inca de la inceputul carierei colaborand cu Opera Nationala Romana din Bucuresti, Teatrul National de Opera si Opereta „Nae Leonard” din Galati, fiind invitat permanent la Festivaluri de muzica din tara. A obtinut aprecieri la diverse competitii profesionale precum „Premiul pentru cel mai tanar si promitator interpret”, Premiul din partea Uniunii Compozitorilor si Muzicologilor din Romania pentru cea mai buna interpretare a unei arii romanesti. Din repertoriul tenorului Paul Celmare se pot enumera roluri ca Rica Venturiano din opera ,,O noapte furtunoasa” de Paul Constantinescu, Jodelet din opera ,,Pretioasele ridicole” de Vasile Spatarelu, Don Ottavio din opera ,,Don Giovanni” de W.A.Mozart, Il Duca di Mantua din opera ,,Rigoletto” de G.Verdi si Alfredo din opera ,,La Traviata” de G.Verdi.

 


Dirijorul Mihai Mircea Spanu, primul roman care a absolvit facultatea de dirijat orchestra de suflatori, specialitatea orchestra de tip armonie, orchestra fanfara si brass band, a concertat in tari precum Germania, Belgia, Tarile de Jos, Elvetia, Austria sau Turcia. Dirijor, trompetist si pianist, a studiat la Scoala Superioara de Muzica din Düsseldorf, Conservatorul din Maastricht, Conservatorul din Amsterdam, Conservatorul Regal din Liége si Scoala Superioara din Mönchengladbach. A studiat dirijatul cu Pieter Jansen, Arjan Tien, Patrick Baton, Jos Zegers, urmand si cursuri de maiestrie ale dirijorilor Jan Cober, Thomas Doss sau Theo Wolters. Mihai Mircea Spanu este totodata dezvoltator al proiectului pentru promovarea muzicii de suflatori si traditiilor romanesti in cadrul proiectului  ,,Conservarea traditiilor romanesti", impreuna cu managerul Florin Ciofica, unde au fost prezentate in premiera peste 60 de lucrari originale si prelucrari pentru orchestre de suflatori.

 


Romanian Symphony Wind Orchestra, colectiv unic pe scena muzicala autohtona, prima orchestra simfonica de suflatori din Romania, a fost fondata in anul  2004 de catre remarcabilul dirijor si manager artistic Florin Ciofica, cu sprijinul Sylviei Petre (absolventa a Julliard School of Arts din SUA) si al lui Aurel Manciu (director muzical al Standmusik Elzak din Germania) sub denumirea de Bucharest Wind Orchestra.
Cu un repertoriu extrem de variat, colectivul a reusit in scurt timp sa valorifice numeroase creatii la un inalt nivel profesional, astfel determinand o evolutie rapida a nivelului de interpretare si abilitatii de intelegere a diverse stiluri muzicale. Alcatuita din absolventi ai unor prestigioase institutii superioare muzicale din Romania si din strainatate, Romanian Symphony Wind Orchestra, este cel mai de seama ambasador cultural, ce promoveaza lucrari muzicale dedicate suflatorilor.

 


Regia spectacolului este semnata de Simona Musca, regizoare cunoscuta pentru viziunea sa inovatoare si abordarile originale in domeniul artei spectacolului. Cu o experienta vasta in regia de spectacole si evenimente, Simona Musca a colaborat cu institutii prestigioase din tara si din strainatate, demonstrand o profunda intelegere a limbajului scenic si a conexiunii intre artisti si public. Regizoare cu o mare versatilitate, ea a abordat o paleta larga de stiluri si genuri, de la drame clasice la productii contemporane, dar si spectacole cu un puternic impact vizual.


 Un concert cu totul special


„Craciun de poveste” va aduce in fata publicului o selectie unica de lucrari ce reflecta maretia si rafinamentul muzicii vieneze. Cu piese celebre semnate de mari compozitori precum Johann Strauss tatal si fiul, Franz Lehár, Johann Schrammel, Julius Fucik, Josef Wagner sau Richard Strauss concertul va purta spectatorii intr-o atmosfera de bal vienez, cu valsuri si uverturi care au facut istorie in lumea muzicala. Veti fi inconjurati de armonia orchestrei, intr-o sala care va rasuna de ecourile unei traditii muzicale de neegalat.


Detalii Eveniment
•    Data: 21 decembrie 2025
•    Locatia: Sala Circului Metropolitan, Bucuresti
•    Ora: 19:00


Bilete:
Bilete in presale pana pe data de 15.11.2025:
VIP & Champagne – 250 lei
VIP – 200 lei
Categoria 1 - 150 lei
Categoria 2 - 120 lei
Categoria 3 - 90 lei 


Din 16.11.2025 biletele vor costa:
VIP & Champagne – 280 lei
VIP – 230 lei
Categoria 1 - 180 lei
Categoria 2 - 150 lei
Categoria 3 - 120 lei 

 


Va invitam sa rezervati biletele din timp pentru a nu rata aceasta oportunitate unica de a petrece o seara de neuitat alaturi de cei dragi, in compania muzicii de cea mai inalta calitate. Fie ca sunteti pasionati de muzica clasica, fie ca doriti pur si simplu sa traiti un moment de eleganta si rafinament, „Craciun de poveste – Concert de Gala” este evenimentul pe care nu trebuie sa-l ratati.


Un cadou de sarbatori
De asemenea, acest eveniment reprezinta si un cadou perfect pentru perioada sarbatorilor de iarna. Oferiti celor dragi o experienta de neuitat, un bilet la un concert de gala care va aduce bucurie si emotie in sufletele tuturor participantilor.
Va asteptam cu drag la „Craciun de poveste – Concert De Gala”! Nu ratati ocazia de a trai un moment de magie muzicala, intr-un cadru regal si plin de rafinament.
Accesul in incinta Circului Metropolitan se va face incepand cu orele 18:00, iar publicul prezent va avea ocazia sa se intalneasca cu Dirijorul si o parte din artistii Orchestrei pentru a fi introdusi in atmosfera capitalei muzicii, Viena, urmand ca spectacolul sa inceapa la orele 19:00. Pentru evitarea aglomeratiei la portile de acces, organizatorii recomanda spectatorilor sa vina din timp la concert, insa nu inainte de ora 18:00, ora deschiderii oficiale a portilor de acces.


Regulament de acces:
Accesul va fi permis in baza biletului valid, unei singure persoane, o singura data. Biletul in baza caruia se va face accesul va trebui pastrat pe toata durata spectacolului. Pentru siguranta publicului si buna desfasurare a evenimentului, participantii sunt de asemenea rugati sa se supuna controlului corporal amanuntit la solicitarea agentilor de securitate.
Accesul copiilor, indiferent de varsta, va fi permis doar in baza unui bilet valid propriu. Minorii cu varsta sub 16 ani trebuie insotiti de un adult, posesor si el de bilet propriu.
In zona de concert NU VA FI PERMIS accesul cu: bauturi si produse alimentare cumparate din afara perimetrului locatiei, sticle (inclusiv sticle de parfum de orice cantitate, orice alte sticle sau deodorante), doze de bautura, spray-uri, lasere, arme, obiecte contondente, animale de companie, bagaje voluminoase, umbrele, selfie stick-uri, aparate foto profesionale sau aparate de inregistrare audio-video de orice fel ori aparate GoPro.


Organizatorii recomanda spectatorilor ca, odata intrati in spatiul de concert, sa localizeze cea mai apropiata iesire de urgenta de sectorul in care au alocate biletele, iar apoi sa se bucure de spectacol.


Biletele ofera acces doar pe locurile pentru care au fost achizitionate. Biletul nu poate fi inlocuit daca este pierdut, furat sau distrus si este valabil pentru o singura intrare, o singura data. Biletul nu poate fi transferat catre o alta persoana, sau revandut. Reproducerea si/ sau revanzarea biletelor sunt ilegale.

BILETE DISPONIBILE
Duminica, 21 Decembrie 2025, ora 19:00Circul Metropolitan Bucuresti / Aleea Circului 15SELECTIE LOCURI
© Copyright Ticket Technologies 2025. Toate drepturile rezervate.