George dalaras concert bucuresti sala palatului

Concert George Dalaras

Luna mai este luna muzicii grecesti in Bucuresti – Concert George Dalaras la Sala Palatului  

 

George Dalaras este considerat astazi una dintre legendele contemporane ale muzicii grecesti, precum si un talentat instrumentist, acesta urmand sa concerteze in Romania in luna mai a acestui ani cu spectacolul intitulat Dalaras Classics.

 
George Dalaras si-a inceput cariera muzica in anul 1967 cand a inregistrat prima sa melodie, care nu a cunoscut insa faima in randul publicului. Primul album l-a lansat 2 ani mai tarziu, in anul 1969 si includea multe piese compuse de autorul Stavros Kouvioumtzis, cel care i-a fost de mare ajutor lui Dalaras la inceputul carierei si care l-a ajutat sa fie propulsat.


Cea mai cunoscuta piesa a sa ramane Pou 'ne ta chronia, "Where are the years?" (Unde sunt anii?) si este inca un success si astazi printre fanii artistului grec.


De-a lungul carierei sale a avut oportunitatea de a colabora si de a canta alaturi de o multime de nume mari ale muzicii internationale precum Sting, Bruce Springsteen, Peter Gabriel, Jethro Tull, Yehuda Poliker, Goran Bregovic, Paco de Lucia si Al di Meola. In lumea muzicala s-a remarcat si prin numarul impresionant de albume pe care le-a lansat: 120 in total pana astazi, depasind un numar total de 20 de milioane de exemplare vandute. Din acest motiv este astazi unul dintre cei mai cunoscuti solisti din Grecia si are milioane de fani care ii cunosc melodiile.
 


5 mai 2017 - seara de muzica greceasca la Sala Palatului - bilete George Dalaras in concert la Bucuresti

 
 „Muzica lui izvorata din inima trezeste o emotie universala” scria revista „Figaro” despre modul uluitor prin care cantecele lui Dalaras, interpretate in limba greaca, reusesc sa emotioneze publicul de pe atatea continente. Iubitor al sonoritatilor exotice, Dalaras a fost influentat in repertoriul sau de muzica folk greceasca si rembetico, dar si de particularitatile muzicii latine.


 In aproape 40 de ani de cariera, Dalaras a sustinut mii de concerte, printre care 2 concerte pe Stadionul Olimpic din Atena, ce sunt considerate astazi istorice datorita numarului mare de persoane care au fost prezente: peste 160 000. La momentul respective acestea au inregistrat cel mai mare numar de persoane ce participau simultan la un concert live in Grecia, George Dalaras fiind considerat astfel responsabil pentru initierea show-urilor de mare amploare pe marile stadioane din Grecia.


Cantaret foarte versatil, Dalaras adauga numeroaselor stiluri ale muzicii grecesti pe care le abordeaza (rebetiko, laïkó, latina si pop) si influente ale muzicii arabe si israeliene, insa si-a surprins publicul si cu interpretari sensibile ale unor piese religioase.


George Dalaras este cunoscut si drept omul-orchestra, datorita vocii sale cu un timbru aparte cat si datorita abilitatii sale de a canta la cele mai multe instrumente cu coarde folosite in muzica greceasca contemporana – de la chitara si bouzouki, la baglamas, tzouras si outi.

Fanii din Romania il vor intalni pe artistul grec in luna mai a acestui an, intr-un show impresionant sustinut pe scena Salii Palatului din Bucuresti. Prin concertul „Dalaras Classics” publicul raman va avea ocazia sa asiste la un spectacol cu o nota intima si personala a celui mai reputat cataret si muzician al Greciei.
    
BILETE DISPONIBILE
In acest moment nu sunt bilete disponibile.
© Copyright Ticket Technologies 2023. Toate drepturile rezervate.