Concert bobby mcferrin 2018 sala palatului

Concert Bobby McFerrin

Iubitorii de muzica il cunosc pe Bobby McFerrin inca din anii ’70 drept “omul orchestra”, un adevarat modelator al sunetelor, atât in concertele lui solo, cât si impreuna cu artisti de jazz celebri. O alta categorie de fani si-l aminteste ca omul care a scris si a interpretat unul dintre hiturile care au facut inconjurul lumii, “Don’t Worry, Be happy”. Pentru toti cei care ii iubesc spontaneitatea, talentul, bucuria cu care urca pe scena, Bobby McFerrin va concerta in Romania pe 19 mai, la Sala Palatului din Bucuresti.

 

Turneu international CIRCLESONGS - Bilete Bobby McFerrin in concert extraordinar la Sala Palatului din Bucuresti pe 19 mai 2018, ora 19:30



Castigator a 10 premii Grammy, artistul este unul dintre cei mai cunoscuti improvizatori si inovatori solisti din lume, un renumit dirijor de muzica clasica, creatorul celebrei melodii pe care toata lumea a fredonat-o macar o data in viata, “Don’t Worry Be Happy”, dar si un pasionat al educatiei muzicale. Albumele sale s-au vândut in peste 20 de milioane de exemplare in toata lumea, iar colaborarile sale cu artisti precum Yo-Yo Ma, Chick Corea, Filarmonica din Viena si Herbie Hancock i-au adus pe buna dreptate titlul de ambasador universal al muzicii clasice si al jazz-ului.

Nascut intr-o familie de muzicieni de opera, McFerrin declara ca a avut de mic o inclinatie catre muzica. “Parintii nu m-au obligat niciodata sa cânt. M-am interesat singur si destul de devreme de muzica” a declarat artistul. In tinerete studiaza clarinetul si pianul. Când descopera jazz-ul, se ambitioneaza sa devina vocalist, iar concertele de improvizatie solo ale pianistului Keith Jarrett il determina sa adopte o noua atitudine muzicala. Bobby McFerrin sustine ca a stiut inca de la inceput ca improvizatia este ceea ce isi doreste sa faca: “Imi doresc sa concep o broderie acustica pentru publicul meu”.

McFerrin nu este insa un simplu solist. Este ultimul reprezentant adevarat al ‘’Renasterii’’ muzicale, un explorator al sunetelor care combina jazz-ul, folk-ul si o multitudine de alte influente muzicale – corul, a cappella si muzica clasica – carora le adauga propriile sale ingrediente. Ca dirijor, Bobby McFerrin si-a dezvoltat un puternic simt orchestral, iar cu talentul sau poate reproduce perfect sunete, dar poate, in acelasi timp, sa fie inovator si original; el poate reproduce trompeta din partitura de jazz a melodiei “Round Midnight” sau poate interpreta flautul din operele lui Faure si Vivaldi. Sau pur si simplu poate crea el insusi o noua lume a sunetului.

 

Pe 19 mai 2018, la Sala Palatului din Bucuresti, Bobby Mc Ferrin isi asteapta publicul roman sa ia parte la o aventura muzicala unica.



“Neconventional” este cel mai potrivit termen pentru a descrie cariera muzicala a lui Bobby McFerrin, sau pe el insusi. Cei care sunt familiarizati cu show-urile lui, fie ca dirijor, fie ca vocalist, stiu ca fiecare este un eveniment unic. Artistul se dedica complet actului de pe scena, in care isi implica cu o imensa generozitate publicul, facându-l partas la creatia sa; iar spectacolul sau nu mai este o prestatie ca oricare alta, ci o impartasire comuna si o celebrare a muzicii.

 

Pentru unii oameni, Bobby McFerrin va fi intotdeauna tipul care a cantat Don't Worry Be Happy. Insa daca acea melodie este tot ce stii despre Bobby McFerrin, va sugeram urmatoarele: mergeti pe YouTube, introduceti numele lui Bobby si pregatiti-va pentru o sesiune muzicala de neuitat.


Bobby McFerrin continua si astazi sa exploreze universul muzical cunoscut si necunoscut. Niciodata nu pare sa-si piarda ideile noi, descoperind in mod repetat scanteia creativa din interior. Ii place sa nu aiba nicio idee despre ce se va intampla in continuare. "Exista ceva aproape suprauman cu privire la gama si tehnica lui Bobby McFerrin," spune Newsweek.

 

Va invitam la concertul Bobby McFerrin de la Sala Palatului din Bucuresti pentru o experienta unica alaturi de artistul care are obiceul de a-si invita spectatorii sa cante impreuna si putini fani ii pot rezista. Incluziunea, jocul si universalitatea vocii ridicate impreuna in cantec sunt in centrul artei lui Bobby.

BILETE DISPONIBILE
In acest moment nu sunt bilete disponibile.
© Copyright Ticket Technologies 2024. Toate drepturile rezervate.