Cantareata cheala braila afis

Cantareata Cheala

”CÂNTĂREAȚA CHEALĂ” de Eugène Ionesco

Traducerea: Vlad Russo şi Vlad Zografi

 

Adaptarea scenică şi regia artistică: Radu Iacoban

Scenografia: Tudor Prodan
Light design: Bogdan Gheorghiu


Distribuția:
- DOAMNA SMITH – RAMONA GÎNGĂ- DOMNUL SMITH - VALENTIN TERENTE
- DOAMNA MARTIN – CORINA BORŞ- DOMNUL MARTIN – SILVIU DEBU
- MARY – MĂDĂLINA ANEA- POMPIERUL – ADRIAN ŞTEFAN

 

 

Durata spectacol: 1h 25 `
Limita de varsta: 15 ani


”M-am tot întrebat dacă Eugène Ionesco  vorbește serios atunci când numește ”Cântăreața cheală” o anti piesă. Există personaje, există scene cu iz de cauzalitate care generează situații dramatice și dialog între personaje. Aparent avem de-a face cu o piesă.

Aparent, deorece repetând cu actorii faini din trupa Teatrului Maria Filotti din Braila și înotând prin marea lingvistică a textului , ne-am dat seama că, până la un punct, Ionesco vorbește serios, dar și glumește...E un amestec de timiditate și agresivitate, asa cum el însuși  afirmă într-un interviu, în fiecare dintre personajele aduse pe o scenă care nu se dorește a fi scenă... E un spirit anarhic care se ascunde în spatele măștii de conformism, afisate de anti-personajele din Cântăreața Cheală.

Rezultă, așadar, o comedie uneori agresivă, alteori tristă, alteori sărita de pe fix. Pe undeva, așa cum ne situăm și noi astăzi ca indivizi, într-o societate în care alienarea și lipsa de comunicare devin din ce în ce mai prezente. ”  - Radu Iacoban, regizor

BILETE DISPONIBILE
In acest moment nu sunt bilete disponibile.
© Copyright Ticket Technologies 2022. Toate drepturile rezervate.