Johann Strauss Ensemble best of vienna sala palatului 12 decembrie

Best of Vienna - Johann Strauss Ensemble & Russell McGregor

In luna decembrie, muzica clasica vieneza va rasuna mai plina farmec ca niciodata. Maestrul viorii,  Russell  McGregor, și orchestra austriaca Johann Strauss Ensemble revin pe scenele din Romania, in cadrul unui amplu turneu national al concertului de Craciun, ”Best of Vienna”.

 

Concert de Craciun "Best of Vienna" la Sala Palatului din Bucuresti - cumpara bilete la concert Johann Strauss Ensemble si Russell McGregor

Pe 12 Decembrie 2017, la Sala Palatului, incepand cu ora 19:30


Operetele, valsurile și polcile dinastiei Strauss, care incanta și astazi milioane de iubitori ai frumosului muzical din intreaga lume, vor delecta publicul roman pe 12 decembrie, la Sala Palatului din capitala, precum si in marile orase ale tarii, intr-un turneu de exceptie.

 

Invitati speciali la Bucuresti pentru a lua parte la concertul Best of Vienna - Johann Strauss Ensemble & Russell McGregor vor fi soprana Letitia Quinn, baritonul Michael Havlicek, un cor de copii si balerinii condusi de maestrul de balet Iulian Radoi.


Recunoscuti pe plan international pentru virtuozitatea si maiestria lor, castigand deopotriva admiratia publicului si a criticilor, ansamblul de muzicieni Johann Strauss Ensemble, sub conducerea dirijorului Russell McGregor,  va "picta" atmosfera feerica a tabloului de sarbatoare tipic vienez prin interpretari debordante, pline de rafinament si energie, presarate cu momente fine de amuzament.     

 
Ansamblul Johann Strauss si Russell McGregor aduc stralucirea Craciunului vienez in Romania

Stralucirea si fastul Vienei, imbracate intr-un decor desprins parca din basmele cu brazi fastuosi, castele cu sclipiri aurii si fulgi de zapada invaluite de celebrele valsuri vieneze, colinde si cantece de iarna vor aduce un plus de valoare  capodoperelor din secolele precedente. Anul acesta, noua productie scenica a faimosilor muzicieni a fost personalizata de catre directorul artistic Erich Buchman, intocmai pentru a satisface asteptarile publicului. Nu ratati biletele la concertul Johann Strauss Ensemble impreuna cu dirijorul Russell McGregor, pentru a trai live experienta Craciunului vienez, alaturi de unii dintre cei mai apreciati interpreti ai zilelor noastre.


Nu rata turneul national al concertului ”Best of Vienna”, ce debuteaza pe 12 decembrie la Sala Palatului

Istoria orchestrei Johann Strauss Ensemble incepe in anul 1985, cand a fost  fondata de catre membri ai Bruckner Orchester din Linz. Grupul lucreaza de atunci fara intrerupere la perfectionarea sunetului și stilului, adaugand piese noi și inovatoare repertoriului standard. Orchestra ii datoreaza o mare parte din evolutia profesionala violonistului si dirijorului Russell McGregor, care s-a alaturat ansamblului in 2004. Respectand traditia concertelor Strauss din secolul XIX, acesta dirijeaza in stilul Stehgeiger, adica din pozitia de solist.


McGregor, nascut in orasul Oxford din Anglia, a crescut in Melbourne, Australia, unde la varsta de 7 ani a inceput sa studieze vioara. Din 1992 Russell locuiește in Viena, iar din 1997 este concertmaestru și dirijor al orchestrei Palatului Schöbrunn. Vioara la care canta a fost fabricata in anul 1697 de catre Carlo Giuseppe Testore, aceasta fiind “sora mai mica” a celebrei viole a lui Wolfgang Amadeus Mozart.

 

Director artistic: Erich Buchmann

Dirijor: Russell McGregor

BILETE DISPONIBILE
In acest moment nu sunt bilete disponibile.
© Copyright Ticket Technologies 2018. Toate drepturile rezervate.