Lacul lebedelor batalov poster

Lacul Lebedelor

Compania  "St. Petersburg Classical Balet of Andrey Batalov’’ este creata de Andrei  Batalov – prim-solist la Teatrul Mariinski .


Absolvent al Academiei de Balet Vaganova  din Rusia , Andrei Batalov  este pe scena de mai mult de 20 de ani. In 1992 a devenit solist al Teatrului Academic de Stat ‘’Mussorgsky ‘’ din Sankt-Petersburg iar doi ani mai tarziu, devine  prim solist al Teatrului Mariinski.


El apartine unei rase rare de dansatori virtuosi cu o extraordinara tehnica care-i permite a fi in rand  cu  dansatori  legendari de balet  din trecut si prezent ca  Vestris si Nijinsky , Baryshnikov si Julio Bocca. El detine o colectie unica de premii de la diferite concursuri internationale de balet . A fost castigator a medaliei de aur la Concursul International de Balet de la Nagoya (Japonia, 1996) si la Paris (1997). El a castigat premiul 2 la Concursul International Rudolf Nureyev la Budapesta (1996), premiul 1 si Mihail Baryshnikov la Arabesque-96,  Concursul de Balet din Perm (1996) si Marele Premiu la Concursul International de Balet de la Moscova (1997).


In repertoriu la Mihailovski (1992-1994) si Mariinsky Teatre (din 1994), Batalov executa  roluri principale in  urmatoarele balete : "Cavalerie halt", "La Sylphide", "Le Corsaire", "Don Quijote", "La Bayadere" "Manon", "Scheherazade", "Romeo si Julieta", etc.


La  Royal Balet danez (2000-2002), Repertoriul sau a inclus roluri clasice principale, cum ar fi: Printul Siegfried ( "Lacul lebedelor"), Albert ( "Giselle") si balete contemporane de Peter Martins si
 Kevin O 'Dale .


Batalov colaboreaza  cu cei mai buni dansatori ai Teatrului Mariinsky - Altynay Asylmuratova, Diana Vishneva, Ulyana Lopatkina, Elvira Tarasova precum si cu legenda 1960-1970 Nadejda Pavlova (Bolshoi Theatre). In calitate de director artistic al companiei, Andrei Batalov intentioneaza sa urmeze marile traditii ale baletului rus lasate  de marii maestri ai trecutului - Marius Petipa, Lev Ivanov, Alexander Gorsky, Mihail Fokin.


Astazi Batalov nu numai ca danseaza el insusi, dar, de asemenea, invata pe altii - din 2010 el este un coregraf al Teatrului Mihailovski. Printre absolventii sai, de exemplu, renumitul Leonid Sarafanov. Și, in 2014, a deschis la Sankt-Petersburg, Teatrul de balet clasic, la care a devenit director artistic.
 
St. Petersburg  Classical Balet  of Andrei Batalov este o companie tanara si dinamica, in mod clar educata  in cea mai buna traditie ruseasca.


Stele  ca Andrey Batalov, Yevgeny Ivanchenko- Mariinsky Balet, Leonid Sarafanov, Oksana Bondareva - Mihailovski Balet, Alexandra Timofeeva, Evgheni Ivanchenko- Kremlin Balet, Maria Poliudova, Vladimir Statnii , Ucraina sunt solistii principali ai companiei   iar corpul de balet  este de inalta clasa.


Compania de Balet intruneste  50 de artisti profesionisti , absolventi ai Academiei de Balet din Rusia Vaganova si  ai celor mai mari scoli de dans din Rusia si Ucraina, care sunt conduse de catre maestri de balet mari, fosti dansatori emeriti.
Repertoriul companiei ‘’St.Petersburg  Classical  Balet ‘’  imbina capodopere ale baletului clasic
cum ar fi : "Lacul lebedelor", "Spargatorul de nuci" si "Frumoasa din padurea adormita" de P.Ceaikovski, "Chopiniane" "Giselle"  de A.Adam, "Les Sylphides"  de Michel Fokine ,  "Don Quijote", "Paquita" de L. Minkus si coregrafia contemporana - Alexei Miroshnichenko, Emil Faski si altele.


‘’St. Petersburg  Classical Balet  of Andrei Batalov’’ este mandra de artistii sai, care, prin talentul si creativitatea lor, garanteaza succesul companiei, artistii avand  un nivel artistic mare.


Decorul si costumele sunt create de maestrii in arta teatrala si sunt  magnifice ; au efectuat turnee in Japonia, Spania, Elvetia, Germania, Franta, Italia , Cehia. , in toamna sunt invitati in turneu in SUA .


Limbajul artei este universal si etern. Este o limba care n-are nevoie de traducere, care poarta peste tot armonia si creativitatea.

 

  • Muzica  de  P.I.Ceaikovski
  • Libretul: Vladimir Berghicev si Vasilie Gheltzer
  • Coregrafia: Marius Petipa si Lev Ivanov
  • Scenografia: Evgenii Gurenco
  • Pictor de Costume:  Vera Poliudova
  • ODETTE/ ODILE : MARIA POLIUDOVA
  • SIEGFRIED : VLADIMIR STATNII
BILETE DISPONIBILE
In acest moment nu sunt bilete disponibile.
© Copyright Ticket Technologies 2017. Toate drepturile rezervate.